Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΛΛΑΔΑ / Oι εργαζόμενοι στους ευρωπαϊκούς θεσμούς στηρίζουν τους πρόσφυγες στην Ελλάδα
Oι εργαζόμενοι στους ευρωπαϊκούς θεσμούς στηρίζουν τους πρόσφυγες στην Ελλάδα

Oι εργαζόμενοι στους ευρωπαϊκούς θεσμούς στηρίζουν τους πρόσφυγες στην Ελλάδα


 

Με πρωτοβουλία του προσωπικού της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα πραγματοποιείται από τις αρχές Απριλίου μια πανευρωπαϊκού χαρακτήρα δράση σε ένδειξη αλληλεγγύης στους που διαμένουν στη χώρα μας (#EUstaff4Refugees).

 

Συγκεκριμένα, οι εργαζόμενοι των θεσμικών οργάνων της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ευρωπαϊκή Επιτροπή, , Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, Ελεγκτικό Συνέδριο, , Ευρωπαϊκό Επενδυτικό Ταμείο) στις , στο , στο Λουξεμβούργο και σε όλες τις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες στηρίζουν τη δράση συλλέγοντας που έχουν ανάγκη οι και χρήματα.

 

Στην δράση συμμετέχουν επίσης η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Εξωτερικής Δράσης (EEAS), το Ευρωπαϊκό Κέντρο για την Ανάπτυξη της Επαγγελματικής Κατάρτισης (CEDEFOP), ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός για την Ασφάλεια Δικτύων και Πληροφοριών (ENISA),  καθώς και η Ελληνική Πρεσβεία στις και το Λουξεμβούργο.

Η δράση υλοποιείται με την αμέριστη στήριξη της Αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής  Kristalina Georgieva, της Αντιπροέδρου της ΕΕ και Ύπατης Εκπροσώπου της Ευρωπαϊκής Ένωσης για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Ασφάλειας F. Mogherini, του Επιτρόπου Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας Δημήτρη Αβραμόπουλου και του Επιτρόπου για την Ανθρωπιστική και Διαχείριση Κρίσεων  Χρήστου Στυλιανίδη.

Επιπλέον, η πρωτοβουλία τελεί υπό την Αιγίδα του Δήμου Αθηναίων.

 

Ο Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην ,  Πάνος Καρβούνης, θερμός υποστηρικτής της προσπάθειας, δήλωσε σχετικά: “Η αγαθών, χρόνου και χρημάτων είναι σημαντικά για την ανακούφιση των προβλημάτων που συνδέονται με τη μαζική εισροή συνανθρώπων μας στην Ευρώπη. Εμείς, οι εργαζόμενοι στα θεσμικά Όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, θεωρούμε καθήκον μας να δείξουμε έμπρακτα την προσήλωση μας στις θεμελιώδεις αρχές του ευρωπαϊκού οικοδομήματος που είναι ο ανθρωπισμός και η αλληλεγγύη, στέλνοντας ένα μήνυμα προσφοράς και εθελοντισμού”.

 

Μέχρι στιγμής από προσφορές έχει συγκεντρωθεί το συνολικό ποσό των € 130,000 καθώς και περισσότερα από 1,500 κουτιά με είδη πρώτης ανάγκης. Η δράση θα διαρκέσει μέχρι το τέλος Απριλίου. Η υλική θα μεταφερθεί στην Ελλάδα και θα παραδοθεί στους προσφυγικούς καταυλισμούς Σκαραμαγκά (26/4) και Διαβατών (5/5) σε συνεργασία με τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό στον οποίο θα επιδοθεί και η τραπεζική επιταγή.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Απονομή επάθλων της 41ης Ανάβασης Πορταριάς #41ηΑνάβασηΠορταριάς - https://t.co/PUfYVXinon -

  • Συνάντηση δημάρχου Σκιάθου με τη διοίκηση της Π.Υ. #ΠυροσβεστικήΥπηρεσία #Σκιάθος - https://t.co/gDtZuTFP4j -

  • Επίσημα ερωτήματα της #ΠΠΜ προς τη #ΔΕΥΑΜΒ #ΔΕΥΑΜΒ #ΠΠΜ - https://t.co/Nqi0BEmZsF -

"Αλιεύοντας" την είδηση