Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » #EUstaff4Refugees: Ανακαίνιση του Κέντρου Φιλοξενίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων Αιτούντων Άσυλο στην Παιδόπολη «Αγία Σοφία»
#EUstaff4Refugees: Ανακαίνιση του Κέντρου Φιλοξενίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων Αιτούντων Άσυλο στην Παιδόπολη «Αγία Σοφία»

#EUstaff4Refugees: Ανακαίνιση του Κέντρου Φιλοξενίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων Αιτούντων Άσυλο στην Παιδόπολη «Αγία Σοφία»

Την Κυρική 23 Απριλίου 2017, πργματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του Κέντρου ς Ασυνόδευτων Ανηλίκων Αιτούντων Άσυλο στην Παιδόπολη «Αγία Σοφία», το οποίο ανακαινίστηκε αξιοποιώντας την χρηματική των στελεχών της , στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα EUstaff4Refugees.

Ειδικότερα, η χρηματική ενίσχυση αξιοποιήθηκε για την επέκταση των υπηρεσιών και των δράσεων του Κέντρου ς για τους ασυνόδευτους ανηλίκους (ανακαίνιση κτιριακών υποδομών, αγορά εξοπλισμού και ενίσχυση του Κέντρου με επιπλέον εξειδικευμένο προσωπικό), σε μια χρονική συγκυρία κατά την οποία η καθημερινότητα της πλέον ευάλωτης αυτής πληθυσμιακής ομάδας γίνεται ολοένα και πιο δύσκολη.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο επικεφαλής του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα κ. Αντωνακόπουλος, ο επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα κ. Καρβούνης, ο προϊστάμενος Διοίκησης και Προσωπικού κ. Παπαγιάννης καθώς και άλλα στελέχη των δύο θεσμικών οργάνων της .

Από τη μεριά του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, παρέστησαν μεταξύ άλλων ο πρόεδρος Dr. Αντώνιος Αυγερινός, καθώς και του Ε.Ε.Σ.

Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας EUstaff4Refugees, τον Απρίλιο του 2016 είχαν συγκεντρωθεί 11,5 τόνοι ανθρωπιστικής ς, καθώς και χρηματικό ύψους 240.000 €, προκειμένου να ενισχυθούν οι δράσεις του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού υπέρ των προσφύγων και των μεταναστών.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση