Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΛΛΑΔΑ / #EUstaff4Refugees: Ανακαίνιση του Κέντρου Φιλοξενίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων Αιτούντων Άσυλο στην Παιδόπολη «Αγία Σοφία»
#EUstaff4Refugees: Ανακαίνιση του Κέντρου Φιλοξενίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων Αιτούντων Άσυλο στην Παιδόπολη «Αγία Σοφία»

#EUstaff4Refugees: Ανακαίνιση του Κέντρου Φιλοξενίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων Αιτούντων Άσυλο στην Παιδόπολη «Αγία Σοφία»

Την Κυριακή 23 Απριλίου 2017, πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του Κέντρου Φιλοξενίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων Αιτούντων Άσυλο στην Παιδόπολη «Αγία Σοφία», το οποίο ανακαινίστηκε αξιοποιώντας την χρηματική των στελεχών της ΕΕ, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα EUstaff4Refugees.

Ειδικότερα, η χρηματική ενίσχυση αξιοποιήθηκε για την επέκταση των υπηρεσιών και των δράσεων του Κέντρου Φιλοξενίας για τους ασυνόδευτους ανηλίκους (ανακαίνιση κτιριακών υποδομών, αγορά εξοπλισμού και ενίσχυση του Κέντρου με επιπλέον εξειδικευμένο προσωπικό), σε μια χρονική συγκυρία κατά την οποία η καθημερινότητα της πλέον ευάλωτης αυτής πληθυσμιακής ομάδας γίνεται ολοένα και πιο δύσκολη.

Την τίμησαν με την παρουσία τους ο επικεφαλής του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα κ. Αντωνακόπουλος, ο επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα κ. Καρβούνης, ο προϊστάμενος Διοίκησης και Προσωπικού κ. Παπαγιάννης καθώς και άλλα στελέχη των δύο θεσμικών οργάνων της ΕΕ.

Από τη μεριά του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, παρέστησαν μεταξύ άλλων ο πρόεδρος Dr. Αντώνιος Αυγερινός, καθώς και εθελοντές του Ε.Ε.Σ.

Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας EUstaff4Refugees, τον Απρίλιο του είχαν συγκεντρωθεί 11,5 τόνοι ανθρωπιστικής βοήθειας, καθώς και χρηματικό ποσό ύψους 240.000 €, προκειμένου να ενισχυθούν οι δράσεις του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού υπέρ των προσφύγων και των μεταναστών.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διακόπηκε η κυκλοφορία στο Νότιο Πήλιο λόγω νταλίκας #νότιοΠήλιο - https://t.co/pGK2dctrgd -

  • Η Τυρναβίτισσα Μιχαέλα Λάκη στους «16» του Australian Open Juniors #AustralianOpenJuniors - https://t.co/ThUqMHQ29B -

  • Κακοκαιρία «Ελπίδα»: Επιχείρηση της ΕΚΑΜ στην Αττική Οδό #ΑττικήΟδός - https://t.co/1gK1w1FyzU -

"Αλιεύοντας" την είδηση