Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ » Euroworking Group την Τετάρτη:στο τραπέζι δημοσιονομικά και ανάπτυξη
Euroworking Group την Τετάρτη:στο τραπέζι δημοσιονομικά και ανάπτυξη

Euroworking Group την Τετάρτη:στο τραπέζι δημοσιονομικά και ανάπτυξη

Σε καλό κλίμα διεξάγονται οι συζητήσεις μεταξύ Αθήνας και δανειστών σε επίπεδο Brussels Group στο οι οποίες ξεκίνησαν χθες και συνεχίζονται σήμερα.

Σύμφωνα με παράγοντες του υπουργείου Οικονομικών κατά τη χθεσινή πρώτη ημέρα των συζητήσεων εξετάστηκε το μακροοικονομικό σενάριο και δημοσιονομικά θέματα με τις δύο πλευρές να έχουν διαφορές αλλά η συζήτηση να γίνεται σε καλό κλίμα.

Από το οικονομικό επιτελείο αναφέρουν ότι έγινε συζήτηση για τον στόχο σχετικά με την ανάπτυξη φέτος. Υπενθυμίζεται ότι η κυβέρνηση εκτιμά πως φέτος ο ρυθμός ανάπτυξης θα είναι της τάξης του 1,4% ενώ σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ» οι εκπρόσωποι των δανειστών της χς εκτιμούν ότι στην καλύτερη περίπτωση θα κινηθεί μεταξύ 0%-1%. Μάλιστα υπάρχουν και σενάρια από την πλευρά των δανειστών που θέλουν την ελληνική οικονομία να περνάει σε ύφεση φέτος.

Σε ό,τι αφορά τα δημοσιονομικά ζητήματα η συζήτηση για το του 2015 κινήθηκε γύρω από την πρόβλεψη της ελληνικής πλευράς για 1,2% του αλλά δεν έκλεισε και συνεχίζεται σήμερα, με στόχο να επέλθει κι από αύριο να προχωρήσουν οι σε άλλα θέματα, όπως αναφέρουν αρμόδια στελέχη.

Με αυτά τα οι συζητήσεις συνεχίζονται και εκτός απροόπτου την Τετάρτη θα πραγματοποιηθεί ένα για να εκτιμήσει την των διαπραγματεύσεων ενόψει του άτυπου της Παρασκευής στη Ρίγα της Λετονίας.

 

πηγή:kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση