Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΛΛΑΔΑ / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / Euroworking Group την Τετάρτη:στο τραπέζι δημοσιονομικά και ανάπτυξη
Euroworking Group την Τετάρτη:στο τραπέζι δημοσιονομικά και ανάπτυξη

Euroworking Group την Τετάρτη:στο τραπέζι δημοσιονομικά και ανάπτυξη

Σε καλό κλίμα διεξάγονται οι συζητήσεις μεταξύ Αθήνας και δανειστών σε επίπεδο Brussels Group στο Παρίσι οι οποίες ξεκίνησαν χθες και συνεχίζονται σήμερα.

Σύμφωνα με παράγοντες του υπουργείου Οικονομικών κατά τη χθεσινή πρώτη ημέρα των συζητήσεων εξετάστηκε το μακροοικονομικό σενάριο και δημοσιονομικά θέματα με τις δύο πλευρές να έχουν διαφορές αλλά η συζήτηση να γίνεται σε καλό κλίμα.

Από το οικονομικό επιτελείο αναφέρουν ότι έγινε συζήτηση για τον στόχο σχετικά με την φέτος. Υπενθυμίζεται ότι η κυβέρνηση εκτιμά πως φέτος ο ρυθμός ανάπτυξης θα είναι της τάξης του 1,4% ενώ σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ» οι εκπρόσωποι των δανειστών της χώρας εκτιμούν ότι στην καλύτερη περίπτωση θα κινηθεί μεταξύ 0%-1%. Μάλιστα υπάρχουν και σενάρια από την πλευρά των δανειστών που θέλουν την ελληνική οικονομία να περνάει σε φέτος.

Σε ό,τι αφορά τα δημοσιονομικά ζητήματα η συζήτηση για το πρωτογενές του 2015 κινήθηκε γύρω από την πρόβλεψη της ελληνικής πλευράς για 1,2% του αλλά δεν έκλεισε και συνεχίζεται σήμερα, με στόχο να επέλθει κι από αύριο να προχωρήσουν οι διαπραγματεύσεις σε άλλα θέματα, όπως αναφέρουν αρμόδια στελέχη.

Με αυτά τα δεδομένα οι συζητήσεις συνεχίζονται και εκτός απροόπτου την Τετάρτη θα πραγματοποιηθεί ένα για να εκτιμήσει την των διαπραγματεύσεων ενόψει του άτυπου Eurogroup της Παρασκευής στη της Λετονίας.

 

πηγή:kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Μερική κατάργηση της μάσκας από σήμερα #κατάργησητηςμάσκας - https://t.co/x4IGg4Qh2z -

  • Στον Βόλο η #MENSA προς αναζήτηση των δυνατών μυαλών - https://t.co/FZ6DGp1Wj5 -

  • Επίθεση ιερωμένου με #βιτριόλι στη Μονή Πετράκη #βιτριόλι - https://t.co/NT8sUHQG1v -

"Αλιεύοντας" την είδηση