Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ » Euroworking Group: Παραμένει το χάσμα μεταξύ Αθήνας και εταίρων

Euroworking Group: Παραμένει το χάσμα μεταξύ Αθήνας και εταίρων

Χωρίς κάποι απόφαση, όπως άλλωστε αναμενόταν, έληξε η του Euroworking group το απόγευμα της Τετάρτης.

Οι τεχνικοί σύμβουλοι των υπουργείων Οικονομικών της Ευρωζώνης ενημερώθηκαν για την πρόοδο των συζητήσεων στην Αθήνα και στο Παρίσι, ενώ δεν αναμένεται να υπάρξει κάποια δήλωση για την στο την Παρασκευή στην , παρά το γεγονός ότι η ελληνική πλευρά προσπαθεί για κάτι τέτοιο.

Παρότι υπήρξε η διαπίστωση ότι υπάρχει βελτίωση στον τρόπο που εξελίσσονται οι συζητήσεις, με την ελληνική πλευρά να στέλνει περισσότερους ειδικούς στις συναντήσεις και να δείχνει περισσότερη διάθεση να συνεχιστούν πιο εποικοδομητικά οι διαπραγματεύσεις, στην ουσία η διαφορά μεταξύ των εταίρων και της Αθήνας είναι τεράστια.

Οι διαφορές αφορούν κατά κύριο λόγο τα στοιχεία που παρουσιάζει η αναφορικά με τις προβλέψεις για την ανάπτυξη, τις οποίες η πλευρά των εταίρων βρίσκει ιδιαίτερα αισιόδοξες.

Στη σημερινή , σύμφωνα με Ευρωπαίο αξιωματούχο, συζητήθηκε εκτενώς η διαδικασία που ακολουθείται στις συζητήσεις και πως αυτή πρέπει να αλλάξει. Παράλληλα, κρίνεται ως ιδιαίτερα αντιπαραγωγικό το γεγονός ότι διαιρούνται οι συζητήσεις μεταξύ Αθήνας και Βρυξέλλες, καθώς είναι μια χρονοβόρα και δύσκολη διαδικασία, τη στιγμή που οι συζητήσεις, έτσι και αλλιώς, είναι ιδιαίτερα περίπλοκες.

Σημειώνεται ότι μετά την ολο της τηλεδιάσκεψης οι εκπρόσωποι των θεσμών συνεχίζουν τις σε επίπεδο στο Παρίσι.

 

πηγή:kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση