Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΛΛΑΔΑ / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / Euroworking Group: Παραμένει το χάσμα μεταξύ Αθήνας και εταίρων

Euroworking Group: Παραμένει το χάσμα μεταξύ Αθήνας και εταίρων

Χωρίς κάποια , όπως άλλωστε αναμενόταν, έληξε η τηλεδιάσκεψη του το απόγευμα της Τετάρτης.

Οι τεχνικοί σύμβουλοι των υπουργείων Οικονομικών της Ευρωζώνης ενημερώθηκαν για την πρόοδο των συζητήσεων στην Αθήνα και στο Παρίσι, ενώ δεν αναμένεται να υπάρξει κάποια δήλωση για την στο Eurogroup την Παρασκευή στην , παρά το γεγονός ότι η ελληνική πλευρά προσπαθεί για κάτι τέτοιο.

Παρότι υπήρξε η διαπίστωση ότι υπάρχει βελτίωση στον τρόπο που εξελίσσονται οι συζητήσεις, με την ελληνική πλευρά να στέλνει περισσότερους ειδικούς στις συναντήσεις και να δείχνει περισσότερη διάθεση να συνεχιστούν πιο εποικοδομητικά οι διαπραγματεύσεις, στην ουσία η διαφορά μεταξύ των εταίρων και της Αθήνας είναι τεράστια.

Οι διαφορές αφορούν κατά κύριο λόγο τα στοιχεία που παρουσιάζει η αναφορικά με τις προβλέψεις για την , τις οποίες η πλευρά των εταίρων βρίσκει ιδιαίτερα αισιόδοξες.

Στη σημερινή τηλεδιάσκεψη, σύμφωνα με Ευρωπαίο αξιωματούχο, συζητήθηκε εκτενώς η διαδικασία που ακολουθείται στις συζητήσεις και πως αυτή πρέπει να αλλάξει. Παράλληλα, κρίνεται ως ιδιαίτερα αντιπαραγωγικό το γεγονός ότι διαιρούνται οι συζητήσεις μεταξύ Αθήνας και Βρυξέλλες, καθώς είναι μια χρονοβόρα και δύσκολη διαδικασία, τη στιγμή που οι συζητήσεις, έτσι και αλλιώς, είναι ιδιαίτερα περίπλοκες.

Σημειώνεται ότι μετά την ολοκλήρωση της τηλεδιάσκεψης οι εκπρόσωποι των θεσμών συνεχίζουν τις διαβουλεύσεις σε επίπεδο Brussels Group στο Παρίσι.

 

πηγή:kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Οικονομική ενίσχυση των πληγέντων παραγωγών του Δήμου Νοτίου Πηλίου - https://t.co/ZiXV7tpJB0… -

  • - https://t.co/5PY8XQt1hg -

  • Σύλληψη 26χρονου για #κλοπές και ληστείες  #κλοπές - https://t.co/xxAeKqUf8N -

"Αλιεύοντας" την είδηση