Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ » Euroworking Group: Παραμένει το χάσμα μεταξύ Αθήνας και εταίρων

Euroworking Group: Παραμένει το χάσμα μεταξύ Αθήνας και εταίρων

Χωρίς κάποια απόφαση, όπως άλλωστε αναμενόταν, έληξε η τηλεδιάσκεψη του Euroworking group το απόγευμα της Τετάρτης.

Οι τεχνικοί σύμβουλοι των υπουργείων Οικονομικών της Ευρωζώνης ενημερώθηκαν για την πρόοδο των συζητήσεων στην και στο , ενώ δεν αναμένεται να υπάρξει κάποια δήλωση για την Ελλάδα στο την Παρασκευή στην Ρίγα, παρά το γεγονός ότι η ελληνική πλευρά προσπαθεί για κάτι τέτοιο.

Παρότι υπήρξε η διαπίστωση ότι υπάρχει βελτίωση στον τρόπο που εξελίσσονται οι συζητήσεις, με την ελληνική πλευρά να στέλνει περισσότερους ειδικούς στις συναντήσεις και να δείχνει περισσότερη διάθεση να συνεχιστούν πιο εποικοδομητικά οι , στην ουσία η διαφορά μεταξύ των εταίρων και της ς είναι τεράστια.

Οι διαφορές αφορούν κατά κύριο λόγο τα στοιχεία που παρουσιάζει η Ελλάδα αναφορικά με τις προβλέψεις για την ανάπτυξη, τις οποίες η πλευρά των εταίρων βρίσκει ιδιαίτερα αισιόδοξες.

Στη σημερινή τηλεδιάσκεψη, σύμφωνα με Ευρωπαίο αξιωματούχο, συζητήθηκε εκτενώς η διαδικασία που ακολουθείται στις συζητήσεις και πως αυτή πρέπει να αλλάξει. Παράλληλα, κρίνεται ως ιδιαίτερα ααραγωγικό το γεγονός ότι διαιρούνται οι συζητήσεις μεταξύ Αθήνας και Βρυξέλλες, καθώς είναι μια χρονοβόρα και δύσκολη διαδικασία, τη στιγμή που οι συζητήσεις, έτσι και αλλιώς, είναι ιδιαίτερα περίπλοκες.

Σημειώνεται ότι μετά την ολο της τηλεδιάσκεψης οι εκπρόσωποι των θεσμών συνεχίζουν τις σε επίπεδο στο .

 

πηγή:kathimerini.gr

"Αλιεύοντας" την είδηση