Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » Αιτήσεις για το βραβείο της Ε. Ε. για την πολιτιστική κληρονομιά

Αιτήσεις για το βραβείο της Ε. Ε. για την πολιτιστική κληρονομιά

Το της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την πολιτιστική κληρονομιά που διοργανώνεται από τα Europa Nostra εγκαινιάστηκε το 2002 και αποτελεί το πλέον περίοπτο στον τομέα της πολιτιστικής κληρονομιάς.

Κάθε χρόνο, τιμά τα σημαντικότερα επιτεύγματα στον τομέα αυτό από όλη την Ευρώπη. Αναγνωρίζει την και την αφοσίωση αρχιτεκτόνων, βιοτεχνών, εμπειρογνωμόνων, εθελοντών, σχολείων, τοπικών κοινοτήτων, άλλων κατόχων στοιχείων πολιτιστικής κληρονομιάς αλλά και των μέσων ενημέρωσης. Με τον τρόπο αυτό προωθεί τη και την .
Το βραβείο τιμά έως και 30 σημαντικές πρωτοβουλίες και πολιτιστικής κληρονομιάς από όλη την Ευρώπη σε τέσσερις κατηγορίες. Έως επτά πρωτοβουλίες επιλέγονται για την απονομή του Μεγάλου Βραβείου και, φέτος, θα λάβουν 10.000 ευρώ έκαστη. Μια θα λάβει το Βραβείο Προτίμησης του Κοινού.

Οι υποψηφιότητες μπορούν να υποβληθούν από τις χώρες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα «Δημιουργική Ευρώπη» της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

 

Στις επιλέξιμες χώρες για το βραβείο της συγκαταλέγεται και η Ελλάδα. Το 2015 η Ελλάδα κατέκτησε τρία για στην Σύρο, την Κρήτη και την Χίο.

Καταθέστε το σχέδιό σας και μοιραστείτε την επιτυχία σας.

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση