Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΛΛΑΔΑ / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Αίτημα απόσυρσης ασφαλιστικού από τους κοινωνικούς φορείς
Αίτημα απόσυρσης ασφαλιστικού από τους κοινωνικούς φορείς

Αίτημα απόσυρσης ασφαλιστικού από τους κοινωνικούς φορείς

Τα επικριτικά σχόλια των κοινωνικών φορέων που προσκλήθηκαν στη Βουλή για να εκφράσουν τις θέσεις τους και την αρνητική ψήφο όλων των κομμάτων της αντιπολίτευσης συνάντησε χθες στις αρμόδιες κοινοβουλευτικές κατά την ψήφιση «επί της αρχής» το – φορολογικό νομοσχέδιο.

Εκπρόσωποι εργαζομένων του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα, επαγγελματικών οργανώσεων και συνταξιούχων, σχεδόν στο σύνολό τους, ζήτησαν την απόσυρση του σχεδίου νόμου, τονίζοντας ο καθένας από την πλευρά του πως οι διατάξεις που προωθούνται είναι καταστροφικές για τους κλάδους που εκπροσωπούν. Το νομοθέτημα έμειναν να υπερασπίζονται ο κ. Γ. Κατρούγκαλος και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που έλαβαν τον λόγο, σημειώνοντας πως είναι κοινωνικά δίκαιο και ότι δεν υπάρχει εναλλακτική πρόταση. Στην πολύωρη, δεύτερη κατά σειρά συνεδρίαση (θα ακολουθήσουν άλλες δύο την εβδομάδα μετά το Πάσχα), αίσθηση προκάλεσε και η παρέμβαση του πρώην υπουργού Τ. Γιαννίτση, ο οποίος –προσκληθείς από το – μεταξύ άλλων σημείωσε πως «το είναι τόσο σημαντικό και κρίσιμο θέμα που είναι ανάγκη να συμπράξουν περισσότεροι».
Νωρίτερα, εκ μέρους της ΑΔΕΔΥ ο κ. Στ. Κουτσιουμπέλης επισήμανε πως επέρχεται μείωση συντάξεων και τόνισε ότι το ν/σ δεν είναι δίκαιο. Ο κ. Γ. Αργείτης (ΓΣΕΕ) έκανε λόγο για φτωχοποίηση των συνταξιούχων, ο κ. Γ. Καββαθάς (ΓΣΒΕΕ) για φτωχοποίηση της μεσαίας τάξης, ενώ εντόνως επικριτικοί των ρυθμίσεων εμφανίστηκαν και οι κ. Β. Κορκίδης (), Β. Αλεξανδρής (ΔΣΑ), Κ. Κόλλιας (Οικονομικό Επιμελητήριο), οι πρόεδροι των ΟΑΕΕ και ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, Π. Τάτσης και Γ. Αδαμίδης, οι εκπρόσωποι των αγροτών, των αστυνομικών, των στρατιωτικών, καθώς και ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων. Τα κρίσιμα ζητήματα που απασχολούν τα άτομα με αναπηρία ανέδειξε ο κ. Γ. Βαρδακαστάνης (ΕΣΑΜΕΑ), αυτονόμηση του Ταμείου Μηχανικών πρότεινε ο κ. Γ. Στασινός (ΤΕΕ), αρνητικές εξελίξεις για τους γιατρούς προέβλεψε ο κ. Μ. Βλασταράκος (ΠΙΣ). Τη διατήρηση ανεξάρτητου Ταμείου για τον Τύπο και του αγγελιοσήμου ζήτησαν οι πρόεδροι της , της και του ΕΔΟΕΑΠ.
«Ακούστηκε ο μεγάλος προβληματισμός και η αγωνία που υπάρχει στην κοινωνία», σχολίασε ο κ. Β. Οικονόμου (Ν.Δ.). «Από κανένα δεν ακούσαμε ότι συμφωνεί με το νομοσχέδιο», είπε ο κ. Χρ. Κατσώτης (ΚΚΕ). «Αποδείχθηκε ότι το νομοσχέδιο είναι και άδικο και μη βιώσιμο – πιστεύουμε ότι θα είναι και βραχύβιο», σημείωσε ο κ. Κ. Μπαργιώτας ().

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Nέα βλάβη του "Ερατώ" στο λιμάνι του Βόλου #υδροπτέρυγοΕρατώ - https://t.co/RL97T60i0Y -

  • #φωτιά σε παράγκα στο Αλιβέρι #φωτιά - https://t.co/LiAaX7fSka -

  • Διαπλάτυνση δρόμου #Βένετο-Κουλούρι από την Περιφέρεια Θεσσαλίας #Βένετο #ΒένετοΚουλούρι - https://t.co/S6svdfXr7J -

"Αλιεύοντας" την είδηση