Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » Εθνική πανελλαδική άσκηση «ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ 2016»
Εθνική πανελλαδική άσκηση «ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ 2016»

Εθνική πανελλαδική άσκηση «ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ 2016»

Στις 3 Οκτωβρίου ξεκίνησε η εθνική διακλαδική άσκηση μεγάλης ς «ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ-2016», που σχεδιάστηκε και διευθύνεται από το και αφορά ολόκληρο τον Ελλαδικό χώρο.

Στην άσκηση συμμετέχουν το , τα ενικά Επιτελεία, οι Μείζονες Διοικήσεις με τις υποτεταγμένες σε αυτές δυνάμεις και Φορείς του Πολιτικού Τομέα.

 Κύριοι σκοποί της άσκησης, όπως αναφέρεται στη σχετική , είναι η εξέταση και αντιμετώπιση της δημιουργουμένης από τις διεθνείς εξελίξεις κατάστασης, στο εγγύς και ευρύτερο της χς, η εξάσκηση στην εφαρμογή διαδικασιών διοικήσεως και ελέγχου Ενόπλων Δυνάμεων και η βελτίωση του επιπέδου ελέγχου και διεύθυνσης των επιχειρήσεων, η εξάσκηση και αξιολόγηση των Ενόπλων Δυνάμεων στη σχεδίαση και διεξαγωγή διακλαδικών επιχειρήσεων, καθώς και η διατήρηση και προαγωγή της μαχητικής ικανότητας τους και η προαγωγή της ς και του συντονισμού μεταξύ των Κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων και των φορέων του πολιτικού τομέα, στη μεγαλύτερη δυνατή έκταση που απαιτείται, κατά την εφαρμογή των εθνικών σχεδίων.

Την Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2016, κατά τη διάρκεια της άσκησης « 2016», θα «ηχήσουν οι σειρήνες», καθώς θα πραγματοποιηθεί δοκιμαστική ενεργοποίηση του συνόλου των σειρήνων συναγερμού Πολιτικής Άμυνας, σε όλη την Επικράτεια.

Επιπλέον όπως ανακοινώθηκε από το αρμόδιο τμήμα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, στις 11 το πρωί της Τετάρτης θα ξεκινήσει η δοκιμαστική ενεργοποίηση του συνόλου των σειρήνων συναγερμού Πολιτικής Άμυνας στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, οι οποίες θα ηχήσουν όπως θα ακούγονταν αν έπρεπε να σημάνουν αεροπορική .

Ο ήχος, που θα είναι διακοπτόμενος και διαφορετικής έντασης, θα διαρκέσει 60 δευτερόλεπτα.

Στις 11.05 θα σημάνει η λήξη του συναγερμού για χρονική διάρκεια 60 δευτερολέπτων με συνεχή ήχο σταθερής έντασης.

Η Περιφέρεια ενημερώνει το κοινό ότι η ενεργοποίηση των σειρήνων συναγερμού Πολιτικής Άμυνας έχει καθαρά δοκιμαστικό σκοπό και δεν υπάρχει λόγος σύγχυσης ή ανησυχίας.

Η άσκηση θα ολοκληρωθεί στις 7 Οκτωβρίου.parmenion5 parmenion1 parmenion

 

πηγή:kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση