Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΕΣΡ: Το 2018 ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες – Στα 35 εκ. ευρώ το τίμημα
ΕΣΡ: Το 2018 ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες – Στα 35 εκ. ευρώ το τίμημα

ΕΣΡ: Το 2018 ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες – Στα 35 εκ. ευρώ το τίμημα

φές πραμένει το χρονοδιάγραμμα διενέργειας του διαγωνισμού για την εκχώρηση των αδειών στα . Η χθεσινή νέα ακρόαση του προεδρείου του ΕΣΡ στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Ελληνικής ς, δεν «φώτισε» περισσότερο την υπόθεση, απ' όσο πριν. Τόσο ο πρόεδρος του ΕΣΡ, Αθ. Κουτρουμάνος, όσο και ο αντιπρόεδρος Ροδ. Μορώνης, απέφυγαν να τοποθετηθούν για τον χρόνο εκκίνησης της διαδικασίας έστω και κατά προσέγγιση. Περιορίσθηκαν εκ νέου να σημειώσουν ότι απαιτούνται νομοτεχνικές βελτιώσεις, οι οποίες ακόμη δεν είναι έτοιμες, προκειμένου να ξεκινήσει ο σχετικός διαγωνισμός.

Ο κ. Κουτρουμάνος υποστήριξε ότι η του διαγωνισμού γράφεται παράλληλα με τις που γίνονται σχετικά με τις νομοτεχνικές βελτιώσεις και σημείωσε ότι το ΕΣΡ θα καταθέσει τις προτάσεις του, ώστε να θωρακιστεί η διαδικασία του διαγωνισμού.

Πρόσθεσε ωστόσο  ότι είναι θέμα της κυβέρνησης να τις φέρει στην προς ψήφιση. Τα μέλη του προεδρείου επίσης, δεν στάθηκαν ικανά να ενημερώσουν τα μέλη της κοινοβουλευτικής ς, τόσο για το εύρος, αλλά και το βάθος των νομοθετικών αλλαγών που απαιτούνται. «Πρακτικά δεν υπάρχει κάτι να δώσουμε», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Κουτρουμάνος, χαρακτηρίζοντας ως «σκέψεις» τις προτάσεις που υπάρχουν από την πλευρά του ΕΣΡ οι οποίες «δεν είναι ακόμη έτοιμες».

Όλα δείχνουν ότι ο διαγωνισμός για την αδειοδότηση των καναλιών, θα ξεκινήσει κάποια στιγμή προς το τέλος του έτους ή τις αρχές του 2018. Η διαδικασία, σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο του ΕΣΡ κ. Μορώνη θα διαρκέσει τουλάχιστον δύο μήνες, από τη στιγμή της δημοσιοποίησης της ς. Όπως ανέφερε θα διατεθούν 45 ημέρες μέχρι την υποβολή ενδιαφέροντος, ενώ εκτίμησε ότι θα δοθούν περισσότερες από 20 ημέρες –τόσο δόθηκε στον προηγούμενο άκυρο διαγωνισμό- για τον  έλεγχο των δικαιολογητικών συμμετοχής στο διαγωνισμό και τον χειρισμό των ενστάσεων που θα υποβληθούν από τους ενδιαφερόμε.

Πηγή: kathimerini
PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση