Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΕΣΡ: Το 2018 ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες – Στα 35 εκ. ευρώ το τίμημα
ΕΣΡ: Το 2018 ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες – Στα 35 εκ. ευρώ το τίμημα

ΕΣΡ: Το 2018 ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες – Στα 35 εκ. ευρώ το τίμημα

Aσαφές παραμένει το χρονοδιάγραμμα διενέργειας του διαγωνισμού για την εκχώρηση των αδειών στα τηλεοπτικά κανάλια. Η χθεσινή νέα ακρόαση του προεδρείου του στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Ελληνικής Βουλής, δεν «φώτισε» περισσότερο την υπόθεση, απ’ όσο πριν. Τόσο ο πρόεδρος του ΕΣΡ, Αθ. Κουτρουμάνος, όσο και ο αντιπρόεδρος Ροδ. Μορώνης, απέφυγαν να τοποθετηθούν για τον χρόνο εκκίνησης της διαδικασίας έστω και κατά προσέγγιση. Περιορίσθηκαν εκ νέου να σημειώσουν ότι απαιτούνται νομοτεχνικές βελτιώσεις, οι οποίες ακόμη δεν είναι έτοιμες, προκειμένου να ξεκινήσει ο σχετικός διαγωνισμός.

Ο κ. Κουτρουμάνος υποστήριξε ότι η διακήρυξη του διαγωνισμού γράφεται παράλληλα με τις διαβουλεύσεις που γίνονται σχετικά με τις νομοτεχνικές βελτιώσεις και σημείωσε ότι το θα καταθέσει τις προτάσεις του, ώστε να θωρακιστεί η διαδικασία του διαγωνισμού.

Πρόσθεσε ωστόσο  ότι είναι θέμα της κυβέρνησης να τις φέρει στην Βουλή προς ψήφιση. Τα μέλη του προεδρείου επίσης, δεν στάθηκαν ικανά να ενημερώσουν τα μέλη της κοινοβουλευτικής επιτροπής, τόσο για το εύρος, αλλά και το βάθος των νομοθετικών αλλαγών που απαιτούνται. «Πρακτικά δεν υπάρχει κάτι να δώσουμε», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Κουτρουμάνος, χαρακτηρίζοντας ως «σκέψεις» τις προτάσεις που υπάρχουν από την πλευρά του ΕΣΡ οι οποίες «δεν είναι ακόμη έτοιμες».

Όλα δείχνουν ότι ο διαγωνισμός για την αδειοδότηση των καναλιών, θα ξεκινήσει κάποια στιγμή προς το τέλος του έτους ή τις αρχές του 2018. Η διαδικασία, σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο του ΕΣΡ κ. Μορώνη θα διαρκέσει τουλάχιστον δύο μήνες, από τη στιγμή της δημοσιοποίησης της προκήρυξης. Όπως ανέφερε θα διατεθούν 45 ημέρες μέχρι την υποβολή ενδιαφέροντος, ενώ εκτίμησε ότι θα δοθούν περισσότερες από 20 ημέρες –τόσο δόθηκε στον προηγούμενο άκυρο διαγωνισμό- για τον  έλεγχο των δικαιολογητικών συμμετοχής στο διαγωνισμό και τον χειρισμό των ενστάσεων που θα υποβληθούν από τους ενδιαφερόμενους.

Πηγή: kathimerini
PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση