Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΛΛΑΔΑ / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Εσωκομματικές αιχμές και… ανακωχή ενόψει μάχης
Εσωκομματικές αιχμές και… ανακωχή ενόψει μάχης

Εσωκομματικές αιχμές και… ανακωχή ενόψει μάχης

«Δηλαδή, αν δεν ανέβαζε το θέμα της σύμβασης για πώληση πυρομαχικών προς τη η αντιπολίτευση, δεν θα είχαμε αντιληφθεί τίποτα; Δεν θα είχαμε αντιδράσει σε τίποτα;». Το ερώτημα ετέθη τις προηγούμενες ημέρες στην έδρα του , στην Κουμουνδούρου, ως εύλογη απορία έπειτα από τις αντιδράσεις που ακούστηκαν από και κομματικά στελέχη στην προοπτική να πωληθούν πυρομαχικά, τα οποία θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν στις στρατιωτικές στην .

Αρχής γενομένης από τον τέως υπουργό Νίκο Φίλη, μία σειρά από στελέχη έθεσαν ζήτημα ιδεολογικής σύγκρουσης ανάμεσα σε μια κυβέρνηση που αυτοαναφέρεται ως κυβέρνηση της Αριστεράς και στην πώληση όπλων που μπορεί να χρησιμοποιηθούν σε στρατιωτικές οι οποίες έχουν καταγγελθεί από διεθνείς οργανισμούς. Ετέθη, επίσης, το ερώτημα μήπως από μια τέτοια στάση ενδεχομένως απειλούνται οι παραδοσιακά καλές της χώρας μας με τον αραβικό κόσμο.

Οι ενστάσεις που διατυπώθηκαν έφεραν προβληματισμό σε κόμμα και κυβέρνηση. Στην Κουμουνδούρου κρατούν ως κατ’ αρχάς θετικό το γεγονός ότι, ειδικά ο κ. Φίλης, ο οποίος και κατά το παρελθόν έχει στρέψει τα του κατά του Πάνου Καμμένου, δεν έθεσε το επίμαχο ζήτημα της σύμβασης με τη σε μια βάση αμφισβήτησης των κυβερνητικών επιλογών, αντίθετα, προκειμένου να διασφαλίσει ότι δεν θα παρερμηνευθούν προς μια τέτοια κατεύθυνση οι δηλώσεις του, εμφανίστηκε βέβαιος ότι δεν υπάρχει κανένα θέμα με τη συμφωνία όσον αφορά το τεχνικό μέρος της. Ουσιαστικά, δεν υπάρχει πρόθεση να πληγεί η κυβέρνηση.

Αλλωστε, καθώς η συμφωνία πώλησης είχε συζητηθεί στο ΚΥΣΕΑ, οποιαδήποτε αμφισβήτηση επί της ουσίας των χειρισμών θα «ακουμπούσε» την κυβερνητική ηγεσία και όχι απλά τον αρμόδιο υπουργό. Σε ένα δεύτερο επίπεδο, ωστόσο, παραμένει το ερώτημα γιατί ο κ. Φίλης επέλεξε να κάνει τη δήλωση αυτή παραμονές της συζήτησης στη Βουλή και ενώ το ενδιαφέρον για οτιδήποτε ειπωθεί είναι έντονο. Επιπλέον, η απορία που εξέφραζαν κομματικά στελέχη ήταν γιατί ο κ. Φίλης έβαλε θέμα ακύρωσης «από τη στιγμή που η συμφωνία αυτή έχει ήδη ακυρωθεί», όπως παρατηρούσαν. Πολύ περισσότερο, μάλιστα, που ο τέως υπουργός συμμετέχει στην Επιτροπή Εξωτερικών και Αμυνας και θα πρέπει να παρακολουθεί πιο στενά τα ζητήματα αυτά. Οι ενστάσεις που διατυπώθηκαν αναφορικά με τη συμφωνία για πώληση πυρομαχικών στη Σαουδική Αραβία είναι η κορυφή του παγόβουνου ενός σταθερού ζητήματος που τίθεται στα κομματικά όργανα και αφορά την άγνοια των βουλευτών και των κομματικών στελεχών για τα κυβερνητικά πεπραγμένα.

Πηγή: kathimerini
PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Λήγει τον Δεκέμβριο του '21 η σύσταση των #ΕΠΕ #ΕΠΕ - https://t.co/Uppz3VEus4 -

  • Συνελήφθη στη Ν. Δημητριάδα με δύο δενδρύλλια κάνναβης #δενδρύλλιακάνναβης - https://t.co/Jg5W5svSAL -

  • Διέρρηξαν σπίτι, χωρίς λεία, στο Διμήνι #διάρρηξη - https://t.co/fBvsKhbPmn -

"Αλιεύοντας" την είδηση