Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » Ερώτηση Π. Ηλιόπουλου για την τουρκική τράπεζα «Ziraat Bank”
Ερώτηση Π. Ηλιόπουλου για την τουρκική τράπεζα «Ziraat Bank”

Ερώτηση Π. Ηλιόπουλου για την τουρκική τράπεζα «Ziraat Bank”

Ερώτηση υπέβαλε ο Μαγνησίας Χρυσής Αυγής  στα αρμόδια υπουργεία για την ύποπτη και αντεθνική δράση της τουρκικής ς «Ziraat Bank”. Όπως προκύπτει η τουρκική  στην Ελλάδα μπορεί να βγάζει στο «σφυρί» περιουσίες Ελλήνων, αρχής γενομένης από τον πρώτο πλειστηριασμό  ελληνικής περιουσίας που προσδιορίστηκε στο ειρηνοδικείο της υ. 

Η άρχισε να δραστηριοποιείται στην Ελλάδα από το 2009, σε περιοχές με έντονο το μουσουλμανικό στοιχείο, όπως Κομοτηνή και και από το 2011 και στη .

Έτσι, άρχισε να δανείζει με ελκυστικούς όρους και χαμηλά επιτόκια, ξεκινώντας από τη Θράκη, κάθε μουσουλμάνο.

Μάλιστα, ευνοεί και τις καταθέσεις, ειδικά στην περίπτωση που αυτές γίνονται σε τουρκικές λίρες, χορηγώντας πενταπλάσια επιτόκια, έναντι των ελληνικών τραπεζών.

Επίσης η δράση της ZIRAAT Bank έχει προκαλέσει την οργή της καθηγητικής κοινότητας του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου της Θράκης, που γνωρίζει εδώ και καιρό τον υπόγειο τρόπο με τον οποίο ο χρηματοπιστωτικός φορέας επιχειρεί να προσεγγίσει δανειολήπτες.

Από τα παραπάνω προκύπτει ότι η Ziraat bank ανοίγει «Kερκόπορτες» στην Eλλάδα.

Ο της Χρυσής Αυγής απευθύνει ερώτημα στα υπουργεία για το ποιες ενέργειες πρόκειται να γίνουν άμεσα ώστε, να γίνει σε βάθος για τον τρόπο και τις συνθήκες χορήγησης δανείων, αλλά και την εν γένει δράση της τουρκικής “Ziraat Bank” στην Ελλάδα.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση