Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » Ερώτηση Π. Ηλιόπουλου για την τουρκική τράπεζα «Ziraat Bank”
Ερώτηση Π. Ηλιόπουλου για την τουρκική τράπεζα «Ziraat Bank”

Ερώτηση Π. Ηλιόπουλου για την τουρκική τράπεζα «Ziraat Bank”

Ερώτηση υπέβλε ο βουλευτής Μγνησίας Χρυσής Αυγής Παναγιώτης  στα αρμόδια υπουργεία για την ύποπτη και αντεθνική δράση της τουρκικής τράπεζας «Ziraat Bank”. Όπως προκύπτει η τουρκική τράπεζα στην  μπορεί να βγάζει στο «σφυρί» περιουσίες Ελλήνων, αρχής γενομένης από τον πρώτο πλειστηριασμό  ελληνικής περιουσίας που προσδιορίστηκε στο ειρηνοδικείο της υ. 

Η άρχισε να δραστηριοποιείται στην από το 2009, σε περιοχές με έντονο το μουσουλμανικό στοιχείο, όπως Κομοτηνή και Ξάνθη και από το 2011 και στη .

Έτσι, άρχισε να δανείζει με ελκυστικούς όρους και χαμηλά επιτόκια, ξεκινώντας από τη Θράκη, κάθε μουσουλμάνο.

Μάλιστα, ευνοεί και τις καταθέσεις, ειδικά στην περίπτωση που αυτές γίνονται σε τουρκικές λίρες, χορηγώντας πενταπλάσια επιτόκια, έναντι των ελληνικών τραπεζών.

Επίσης η δράση της ZIRAAT Bank έχει προκαλέσει την οργή της καθηγητικής κοινότητας του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου της Θράκης, που γνωρίζει εδώ και καιρό τον υπόγειο τρόπο με τον οποίο ο χρηματοπιστωτικός επιχειρεί να προσεγγίσει .

Από τα παραπάνω προκύπτει ότι η Ziraat bank ανοίγει «Kερκόπορτες» στην Eλλάδα.

Ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής απευθύνει ερώτημα στα υπουργεία για το ποιες ενέργειες πρόκειται να γίνουν άμεσα ώστε, να γίνει σε βάθος έλεγχος για τον τρόπο και τις συνθήκες χορήγησης δανείων, αλλά και την εν γένει δράση της τουρκικής “Ziraat Bank” στην Ελλάδα.

"Αλιεύοντας" την είδηση