Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΛΛΑΔΑ / Eρώτηση KKE για τους εργαζόμενους της εταιρείας «Καρφούρ – Μαρινόπουλος»
Eρώτηση KKE για τους εργαζόμενους της εταιρείας «Καρφούρ – Μαρινόπουλος»

Eρώτηση KKE για τους εργαζόμενους της εταιρείας «Καρφούρ – Μαρινόπουλος»

Eπίκαιρη για τους εργαζόμενους της εταιρείας «» κατέθεσε σήμερα η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ, προς τον υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Στην αναφέρεται: “Ακόμη 12.000 εργαζόμενοι της «Καρφούρ – Μαρινόπουλος» ζουν με την ανασφάλεια να χάσουν τη δουλειά τους, ως αποτέλεσμα της κρίσης και του ανταγωνισμού επιχειρηματικών ομίλων στον κλάδο του εμπορίου. Ήδη από το προηγούμενο διάστημα η εργοδοσία της «Καρφούρ – Μαρινόπουλος» για να διασφαλίσει τα κέρδη του ομίλου και να θωρακίσει την ανταγωνιστικότητά του, αξιοποιώντας το αντεργατικό νομοθετικό , έκλεισε καταστήματα, απέλυσε εκατοντάδες εργαζόμενους, υλοποίησε πρόγραμμα εθελούσιας εξόδου. Ζητούσε ατομικές με μείωση μισθών, επέβαλε περικοπή επιδομάτων, ελαστικές σχέσεις εργασίας. Προχώρησε σε τμηματική καταβολή μισθών. Σήμερα, δεν έχει καταβληθεί μισθός για τον Ιούνη και μέρος του επιδόματος άδειας.

Ένας ακόμη μεγάλος επιχειρηματικός προστίθεται στη λίστα εταιρειών που κατέφυγαν στο άρθρο 99 του πτωχευτικού κώδικα με θύματα τους εργαζόμενους. Η προοπτική αυτή εξάλλου αποτυπώθηκε στο κείμενο, που κατέθεσε η εταιρεία στα δικαστήρια. Οποιοδήποτε «σχέδιο εξυγίανσης» και αν υπάρξει, θα στοχεύει στους εργαζόμενους.

Η επιστροφή στην ανάπτυξη, που υπόσχεται η κυβέρνηση και τα άλλα κόμματα, περνάει μέσα από πτωχεύσεις, συγχωνεύσεις, εξαγορές εταιρειών.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – έχει μεγάλες ευθύνες, γιατί όχι μόνο διατηρεί ανέπαφο όλο το αντεργατικό , των προηγούμενων κυβερνήσεων, αλλά προετοιμάζει και νέο συντριπτικό χτύπημα στα εργασιακά και δικαιώματα, ενώ με την αλλαγή στην πτωχευτική διαδικασία πέρασε το καθαρά ταξικό μέτρο να περιορίσει ακόμη περισσότερο τα δικαιώματα των εργαζομένων κατατάσσοντας τις απαιτήσεις τους στο 25%.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός ποια μέτρα θα πάρει η κυβέρνηση ώστε:
• Να μη χαθεί καμία θέση εργασίας και σε περίπτωση πτώχευσης της εταιρείας να αποκτήσουν οι εργαζόμενοι προτεραιότητα έναντι των πιστωτών της εταιρείας.
• Να υπάρχει τακτική και σταθερή καταβολή μισθών και επιδομάτων και να μην υπάρξει καμία βλαπτική μεταβολή στις εργασιακές σχέσεις.”

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Εκδήλωση στο ΚΠΕ Μακρινίτσας για τον ήρωα του 1821 Κωνσταντίνου Παπαγεωργίου #ΚΠΕΜακρινίτσας - https://t.co/u6GH17WZFv -

  • Σύγχρονος αθλητικός εξοπλισμός σε συλλόγους στίβου της Θεσσαλίας   #αθλητικόςεξοπλισμός - https://t.co/CY6RweOHVu -

  • Επιστολή δημάρχου Ρήγα Φεραίου  για εκμίσθωση δημοσίων εκτάσεων στη λίμνη Κάρλα #λίμνηΚάρλα - https://t.co/dptkfqLHRI -

"Αλιεύοντας" την είδηση