Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » Ερώτηση Κακλαμάνη σε Μουζάλα για τις ΜΚΟ που ασχολούνται με τους πρόσφυγες
Ερώτηση Κακλαμάνη σε Μουζάλα για τις ΜΚΟ που ασχολούνται με τους πρόσφυγες

Ερώτηση Κακλαμάνη σε Μουζάλα για τις ΜΚΟ που ασχολούνται με τους πρόσφυγες

Για «απίθανη κωλυσιεργία αναφορικά με την καταγραφή των Μ.Κ.Ο. που δραστηριοποιούνται σε θέματα διεθνούς προστασίας, μετανάστευσης και κοινωνικής ένταξης στο Εθνικό Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων» κατηγορεί την κυβέρνηση ο εκ των αντιπροέδρων της Βουλής και της ΝΔ Νικ. Κακλαμάνης, μέσω γραπτής ερώτησής του που κατέθεσε με αποδέκτη τον υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής Ι.Μουζάλα.

Αφορμή για την κατάθεση της συγκεκριμένης ερώτησης ήταν δημοσίευμα των «Financial Times» σύμφωνα με το οποίο η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Φύλαξης Συνόρων γνωστή και ως , προέβη τις προηγούμενες ημέρες σε βαρύτατες καταγγελίες εναντίον Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων μέσω εμπιστευτικής έκθεσης που συντάχθηκε τον προηγούμενο μήνα.

Ο κ. Κακλαμάνης σημειώνει ειδικότερα και ότι η στην έκθεσή της αναφέρει πως «Υπάρχουν σαφείς ενδείξεις ότι στους μετανάστες έχουν δοθεί ακριβείς οδηγίες πριν αναχωρήσουν σχετικά με το πώς θα φτάσουν στα πλοία των ». Επιπλέον», προσθέτει ο ερωτών , «την περασμένη εβδομάδα, νέα έκθεση της Frontex κάνει λόγο για την πρώτη διαπιστωμένη περίπτωση διακινητών που οδηγούσαν μετανάστες απευθείας σε πλοίο Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης».

Ο κ. Κακλαμάνης υπενθυμίζει ότι και άλλες φορές στο παρελθόν (24/11/2015, 11/2/2016, 18/4/2016) είχε καταθέσει σχετικές με τη δράση στην ερωτήσεις, χωρίς να υπάρξουν ωστόσο σαφείς απαντήσεις από την κυβέρνηση.
«Ωστόσο, η πραγματικότητα είναι αμείλικτη καθώς μόλις τις προηγούμενες ημέρες και συγκεκριμένα στις 5-12-2016 αναρτήθηκε στο διαδίκτυο η πρώτη Ανοιχτή Πρόσκληση Υποβολής Αιτήσεως προς ελληνικές και ξένες Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις που δραστηριοποιούνται σε θέματα διεθνούς προστασίας, μετανάστευσης και κοινωνικής ένταξης για να προβούν στην εγγραφή τους στο Εθνικό Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων» τονίζει ο κ. Κακλαμάνης. Τούτων δοθέντων, απευθυνόμενος στον κ. Μουζάλα, ζητεί να πληροφορηθεί:

«Έχει διαπιστωθεί από πλευράς Υπουργείου δουλεμπόρων με Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις στη χώρα μας; Γιατί καθυστέρησε επί τόσους μήνες να εκδοθεί η Ανοιχτή Πρόσκληση Υποβολής Αιτήσεως σε ελληνικές και ξένες Μ.Κ.Ο προκειμένου να εγγραφούν στο Εθνικό Μητρώο Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων; Πόσες και ποιες Μ.Κ.Ο. έχουν καταγραφεί μέχρι σήμερα στο Εθνικό Μητρώο Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων; Πόσες Μ.Κ.Ο. έχουν κριθεί ακατάλληλες»;

 

πηγή:kathimerini.gr

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
"Αλιεύοντας" την είδηση