Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΛΛΑΔΑ / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Ερώτηση για ανάληψη ύψους 200.000 ευρώ από υπουργό
Ερώτηση για ανάληψη ύψους 200.000 ευρώ από υπουργό

Ερώτηση για ανάληψη ύψους 200.000 ευρώ από υπουργό

Ερώτηση προς τον πρωθυπουργό και τους αρμόδιους υπουργούς, αν «υπάρχει υπουργός της κυβέρνησής σας που έκανε ανάληψη των προθεσμιακών του καταθέσεων δύο μόλις ημέρες πριν κλείσουν οι τράπεζες», κατέθεσε χθες στη Βουλή ο της Ν.Δ. .

Ο κ. Αυγενάκης ζητεί να γίνει άμεση διερεύνηση και των τραπεζικών κινήσεων όλων των εν ενεργεία βουλευτών (και συγγενικών προσώπων Α και Β΄ βαθμού που ζουν στο ) όλων των πολιτικών κομμάτων, οι οποίοι εκλέγονται στο ή κατάγονται από το Ηράκλειο και εκλέγονται σε άλλη εκλογική περιφέρεια, ακόμη και μελών της κυβέρνησης που αποτελούν στελέχη του οικονομικού επιτελείου.

Ο κ. Αυγενάκης κατέθεσε την ερώτηση ύστερα από δημοσίευμα της ιστοσελίδας notioanatolika.gr που ανέφερε ότι «ιδιαίτερα προβεβλημένος υπουργός έδειξε να γνώριζε πολύ καλά τι ακριβώς επρόκειτο να συμβεί δύο εικοσιτετράωρα αργότερα, επικοινώνησε στις 25 Ιουνίου με τον διευθυντή ενός από τα πέντε υποκαταστήματα της Εθνικής Τράπεζας στην πόλη του Ηρακλείου Κρήτης και απαίτησε να αποδεσμεύσει άμεσα τις προθεσμιακές που είχε εκεί μαζί με δύο στενά συγγενικά του πρόσωπα. Οι διαδικασίες προχώρησαν άμεσα και αργότερα υπάλληλος της τράπεζας μετέφερε ένα που έφθανε τις περίπου 200.000 στο σπίτι του ενός από τα δύο συγγενικά πρόσωπα του υπουργού».

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Ένα θετικό κρούσμα στα rapid test στο Βελεστίνο - https://t.co/JyvbRTTU3w -

  • Οι καθυστερήσεις των ΕΛΤΑ στο επίκεντρο της συνάντησης του Αθανάσιου Λιούπη με τον γ.γ. Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρο… - https://t.co/lb2YE5WlAn -

  • Συνάντηση διευθύντριας Δ.Ε. Τρικάλων- υφυπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων - https://t.co/0UHd0guIrp -

"Αλιεύοντας" την είδηση