Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΛΛΑΔΑ / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Ερώτηση για ανάληψη ύψους 200.000 ευρώ από υπουργό
Ερώτηση για ανάληψη ύψους 200.000 ευρώ από υπουργό

Ερώτηση για ανάληψη ύψους 200.000 ευρώ από υπουργό

Ερώτηση προς τον πρωθυπουργό και τους αρμόδιους υπουργούς, αν «υπάρχει υπουργός της κυβέρνησής σας που έκανε ανάληψη των προθεσμιακών του καταθέσεων δύο μόλις ημέρες πριν κλείσουν οι τράπεζες», κατέθεσε χθες στη Βουλή ο βουλευτής της Ν.Δ. Λευτέρης Αυγενάκης.

Ο κ. Αυγενάκης ζητεί να γίνει άμεση διερεύνηση και έλεγχος των τραπεζικών κινήσεων όλων των εν ενεργεία βουλευτών (και συγγενικών προσώπων Α και Β΄ βαθμού που ζουν στο Ηράκλειο) όλων των πολιτικών κομμάτων, οι οποίοι εκλέγονται στο Ηράκλειο ή κατάγονται από το Ηράκλειο και εκλέγονται σε άλλη εκλογική περιφέρεια, ακόμη και μελών της κυβέρνησης που αποτελούν στελέχη του οικονομικού επιτελείου.

Ο κ. Αυγενάκης κατέθεσε την ερώτηση ύστερα από δημοσίευμα της ιστοσελίδας notioanatolika.gr που ανέφερε ότι «ιδιαίτερα προβεβλημένος υπουργός έδειξε να γνώριζε πολύ καλά τι ακριβώς επρόκειτο να συμβεί δύο εικοσιτετράωρα αργότερα, επικοινώνησε στις 25 Ιουνίου με τον διευθυντή ενός από τα πέντε υποκαταστήματα της Εθνικής Τράπεζας στην πόλη του Ηρακλείου Κρήτης και απαίτησε να αποδεσμεύσει άμεσα τις προθεσμιακές καταθέσεις που είχε εκεί μαζί με δύο στενά συγγενικά του πρόσωπα. Οι διαδικασίες προχώρησαν άμεσα και αργότερα υπάλληλος της τράπεζας μετέφερε ένα ποσό που έφθανε τις περίπου 200.000 ευρώ στο σπίτι του ενός από τα δύο συγγενικά πρόσωπα του υπουργού».

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Εμβόλια: Πόσο αποτελεσματικός είναι ο συνδυασμός AstraZeneca με mRNA; #ΕμβόλιαMRNA - https://t.co/zMPcCfMI6X -

  • Το καλώδιο που προκαλεί ηλεκτροσόκ στην Τουρκία #διασύνδεσηΕλλάδαςΑιγύπτου - https://t.co/Qe8AwPiHrJ -

  • Ο Χρ. Τριαντόπουλος στην Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Προστασίας Περιβάλλοντος της Βουλής - https://t.co/ikFblc6jw1… -

"Αλιεύοντας" την είδηση