Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » Ερωτήματα για μετεγγραφές
Ερωτήματα για μετεγγραφές

Ερωτήματα για μετεγγραφές

Αύξηση του αριθμού των αιτήσεων για κατ' εξαίρεση μετεγγραφή καταγράφεται φέτος σε σχέση με πέρυσι: περίπου 3.000 αιτήσεις υπεβλήθησαν φέτος, ενώ περίπου 2.400 πέρυσι. Οι αιτίες της αύξησης έχουν σχέση με την οικονομική κρίση που πλήττει την ελληνική , και συγκεκριμένα όσους έχουν που σπουδάζουν εκτός πατρικής έδρας. Ωστόσο, η διαδικασία αξιολόγησης των αιτήσεων επιτρέπει τη διατύπωση ερωτημάτων σχετικά με το αδιάβλητο της κρίσης.

Ειδικότερα, οι κατ' εξαίρεση μετεγγραφές είναι μία επιπλέον εναλλακτική για να πάρει ένας μετεγγραφή στη σχολή της πόλης που επιθυμεί. Η διαδικασία των μετεγγραφών ξεκινά με την πρώτη αίτηση, αμέσως μετά την εγγραφή στη σχολή στην οποία εισήχθη ο πρωτοετής. Κατόπιν, εάν η αρχική αίτηση δεν γίνει δεκτή, ο μπορεί να υποβάλει . Φέτος, υποβλήθηκαν 14.038 αρχικές αιτήσεις μετεγγραφής, εκ των οποίων έγιναν δεκτές 5.572 (40%) και 5.932 -αιτήσεις ς, εκ των οποίων έγιναν δεκτές 2.002. Συνολικά, από τις 14.038 αρχικές αιτήσεις μετεγγραφής έγιναν δεκτές οι 7.574.

Ολα αυτά χωρίς να έχει ολοκληρωθεί ο έλεγχος των αιτήσεων για τις λεγόμενες κατ' εξαίρεση μετεγγραφές, ο οποίος γίνεται τμηματικά, όπως και η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων. Οι αιτήσεις αξιολογούνται από επιτροπή στην οποία μετέχουν στελέχη των υπό την προεδρία της Σταυρούλας Παπαδημητρίου, που είναι ελεγκτής δημόσιας ς.

Ωστόσο, δεν έχουν ορισθεί κριτήρια για το ποιες από τις αιτήσεις μπορούν να γίνουν κατ' εξαίρεση δεκτές. Εύλογα, ο πρώτος λόγος είναι κάποια ασθένεια ή ένα ύψιστης δυσκολίας, έκτακτο γεγονός που ανατρέπει τον προγραμματισμό του φοιτητή και καθιστά αδύνατη τη φοίτησή του στη σχολή που έχει εισαχθεί.

Πηγή: kathimerini
PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση