Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » Ερωτήματα για μετεγγραφές
Ερωτήματα για μετεγγραφές

Ερωτήματα για μετεγγραφές

Αύξηση του αριθμού των αιτήσεων για κατ' εξαίρεση καταγράφεται φέτος σε σχέση με πέρυσι: περίπου 3.000 αιτήσεις υπεβλήθησαν φέτος, ενώ περίπου 2.400 πέρυσι. Οι αιτίες της ς έχουν σχέση με την οικονομική κρίση που πλήττει την ελληνική οικογένεια, και συγκεκριμένα όσους γονείς έχουν παιδιά που σπουδάζουν εκτός πατρικής έδρας. Ωστόσο, η διαδικασία αξιολόγησης των αιτήσεων επιτρέπει τη διατύπωση ερωτημάτων σχετικά με το αδιάβλητο της κρίσης.

Ειδικότερα, οι κατ' εξαίρεση μετ είναι μία επιπλέον εναλλακτική για να πάρει ένας στη σχολή της πόλης που επιθυμεί. Η διαδικασία των μετεγγραφών ξεκινά με την πρώτη αίτηση, αμέσως μετά την εγγραφή στη σχολή στην οποία εισήχθη ο πρωτοετής. Κατόπιν, εάν η αρχική αίτηση δεν γίνει δεκτή, ο μπορεί να υποβάλει . Φέτος, υποβλήθηκαν 14.038 αρχικές αιτήσεις μετεγγραφής, εκ των οποίων έγιναν δεκτές 5.572 (40%) και 5.932 -αιτήσεις θεραπείας, εκ των οποίων έγιναν δεκτές 2.002. Συνολικά, από τις 14.038 αρχικές αιτήσεις μετεγγραφής έγιναν δεκτές οι 7.574.

Ολα αυτά χωρίς να έχει ολοκληρωθεί ο έλεγχος των αιτήσεων για τις λεγόμενες κατ' εξαίρεση μετ, ο οποίος γίνεται τμηματικά, όπως και η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων. Οι αιτήσεις αξιολογούνται από επιτροπή στην οποία μετέχουν στελέχη των ΑΕΙ υπό την προεδρία της Σταυρούλας Παπαδημητρίου, που είναι ελεγκτής δημόσιας ς.

Ωστόσο, δεν έχουν ορισθεί κριτήρια για το ποιες από τις αιτήσεις μπορούν να γίνουν κατ' εξαίρεση δεκτές. Εύλογα, ο πρώτος λόγος είναι κάποια ασθένεια ή ένα ύψιστης δυσκολίας, έκτακτο γεγονός που ανατρέπει τον προγραμματισμό του φοιτητή και καθιστά αδύνατη τη φοίτησή του στη σχολή που έχει εισαχθεί.

Πηγή: kathimerini
[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
"Αλιεύοντας" την είδηση