Βρίσκεστε εδώ:  / Γ' ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ / ΕΛΛΑΔΑ / ΠΑΙΔΕΙΑ / Ερωτήματα για μετεγγραφές
Ερωτήματα για μετεγγραφές

Ερωτήματα για μετεγγραφές

του αριθμού των αιτήσεων για κατ’ εξαίρεση μετεγγραφή καταγράφεται φέτος σε σχέση με πέρυσι: περίπου 3.000 υπεβλήθησαν φέτος, ενώ περίπου 2.400 πέρυσι. Οι αιτίες της αύξησης έχουν σχέση με την οικονομική κρίση που πλήττει την ελληνική οικογένεια, και συγκεκριμένα όσους έχουν που σπουδάζουν εκτός πατρικής έδρας. Ωστόσο, η διαδικασία αξιολόγησης των αιτήσεων επιτρέπει τη διατύπωση ερωτημάτων σχετικά με το αδιάβλητο της κρίσης.

Ειδικότερα, οι κατ’ εξαίρεση μετεγγραφές είναι μία επιπλέον εναλλακτική για να πάρει ένας φοιτητής μετεγγραφή στη σχολή της πόλης που επιθυμεί. Η διαδικασία των μετεγγραφών ξεκινά με την πρώτη αίτηση, αμέσως μετά την εγγραφή στη σχολή στην οποία εισήχθη ο πρωτοετής. Κατόπιν, εάν η αρχική αίτηση δεν γίνει δεκτή, ο φοιτητής μπορεί να υποβάλει ένσταση. Φέτος, υποβλήθηκαν 14.038 αρχικές μετεγγραφής, εκ των οποίων έγιναν δεκτές 5.572 (40%) και 5.932 - θεραπείας, εκ των οποίων έγιναν δεκτές 2.002. Συνολικά, από τις 14.038 αρχικές αιτήσεις μετεγγραφής έγιναν δεκτές οι 7.574.

Ολα αυτά χωρίς να έχει ολοκληρωθεί ο έλεγχος των αιτήσεων για τις λεγόμενες κατ’ εξαίρεση μετεγγραφές, ο οποίος γίνεται τμηματικά, όπως και η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων. Οι αιτήσεις αξιολογούνται από επιτροπή στην οποία μετέχουν στελέχη των ΑΕΙ υπό την προεδρία της Σταυρούλας Παπαδημητρίου, που είναι ελεγκτής δημόσιας διοίκησης.

Ωστόσο, δεν έχουν ορισθεί για το ποιες από τις αιτήσεις μπορούν να γίνουν κατ’ εξαίρεση δεκτές. Εύλογα, ο πρώτος λόγος είναι κάποια ασθένεια ή ένα ύψιστης δυσκολίας, έκτακτο γεγονός που ανατρέπει τον προγραμματισμό του φοιτητή και καθιστά αδύνατη τη φοίτησή του στη σχολή που έχει εισαχθεί.

Πηγή: kathimerini
PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Η Μετάσταση του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου #ΑγίουΙωάννουτουΘεολόγου - https://t.co/kq5Z0IxfUg -

  • Ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού Βόλου ο Ρίτσι Κιτόκο #ΡίτσιΚιτόκο - https://t.co/Ex2LvE1fV1 -

  • Αλλοδαπός έκλεψε #μοτοποδήλατο στη Σκιάθο και συνελήφθη #μοτοποδήλατο - https://t.co/135KZS9XGm -

"Αλιεύοντας" την είδηση