Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΠΟΛΙΤΙΚΗ » Eρωτήματα για Φλαμπουράρη
Eρωτήματα για Φλαμπουράρη

Eρωτήματα για Φλαμπουράρη

«Έχω μεταβιβάσει τις μετοχές μου στην εταιρεία ΔΙΑΤΜΗΣΗ ΑΤΕ και είμαι ένας κοινός θνητός…» υποστήριξε το πρωΐ της Τετάρτης ο τέως υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης σε τηλεοπτικές δηλώσεις του (ΣΚΑΙ).

Η εταιρεία ΔΙΑΤΜΗΣΗ ΑΤΕ έχει υπογράψει εργολαβική σύμβαση ύψους 3,9 εκατ. ευρώ με την Πελοποννήσου και ο κ. Φλαμπουράρης ήταν μέτοχος και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου. Ο κ. Φλαμπουράρης δήλωσε ότι έχει μεταβιβάσει τις μετοχές του στον πρόεδρο και τον διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας και δήλωσε ότι ο ισολογισμός που δημοσιεύτηκε είναι του 2012, όταν και ήταν αντιπρόεδρος της εταιρείας.

Όπως υποστήριξε ο τέως υπουργός Επικρατείας, μόλις του ανακοινώθηκε ότι θα υπουργοποιηθεί στις 26 Ιανουαρίου, έδωσε εντολή να προχωρήσει η διαδικασία αποχώρησης του από το διοικητικό συμβούλιο και την μετοχική σύνθεση της εταιρείας, κατάθεσε στο ΥΠΕΧΩΔΕ το πτυχίο του υποψήφιου εργολάβου και σταμάτησε την επαγγελματική του δραστηριότητα ως απλός μηχανικός, υποβάλλοντας αίτηση συνταξιοδότησης.

Εργολαβική σύμβαση με την Περιφέρεια Πελοποννήσου, ύψους 3,9 εκατ. ευρώ, έχει υπογράψει η εταιρεία ΔΙΑΤΜΗΣΗ ΑΤΕ, της οποίας μέτοχος και μέλος του διοικητικού συμβουλίου είναι ο τέως υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης, όπως αποκάλυψε το protothema.gr.

Η αποκάλυψη ήρθε λίγες ημέρες μετά την αναφορά του κ. Φλαμπουράρη ότι έχει κλείσει την εταιρεία. Από τη σύμβαση, ωστόσο, προκύπτει ότι η εταιρεία συνεχίζει να λειτουργεί και ο κ. Φλαμπουράρης εμφανίζεται να κατέχει μετοχές της.

Ο κ. Φλαμπουράρης δήλωσε (Ρ/Σ ΑΘΗΝΑ 9,84) ότι «δεν απαγορεύεται να έχει μετοχές σε εταιρείες ούτε ο υπουργός. Εγώ έχω αποχωρήσει από την εταιρεία, έκλεισα το επάγγελμα μόλις έγινα υπουργός, παρέδωσα το πτυχίο μου, το εργολαβικό πτυχίο και κατέθεσα τα χαρτιά μου για τη σύνταξη».

Ο κ. Ανδρέας Λοβέρδος σε δήλωσή του ανέφερε ότι αν ο τέως υπουργός παρέμενε μέτοχος της εταιρείας που ανέλαβε έργο από ΟΤΑ, τότε, με βάση τη νομοθεσία περί υπουργών, η σύμβαση είναι άκυρη και ο πρώην υπουργός ευθύνεται βάσει του νόμου περί ευθύνης υπουργών.

 

 

πηγή:kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση