Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΛΛΑΔΑ / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / Αίρονται τα capital controls για το Χρηματιστήριο Αθηνών
Αίρονται τα capital controls για το Χρηματιστήριο Αθηνών

Αίρονται τα capital controls για το Χρηματιστήριο Αθηνών

Αίρονται τα capital controls για το χρηματιστήριο όπως ανακοίνωσε πριν από λίγα λεπτά ο νέος πρόεδρος της Eπιτροπής Κεφαλαιαγοράς, Χαράλαμπος Γκότσης.

Οπως ανέφερε ο κ. Γκότσης, το ΦΕΚ υπεγράφη από τον υπουργό Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο και από την ώρα που θα δημοσιευτεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, τα επόμενα 24ωρα, οι έλληνες επενδυτές θα μπορούν να πωλούν και να αγοράζουν ελληνικές μετοχές, ομόλογα και αμοιβαία κεφάλαια, χρησιμοποιώντας τους τραπεζικούς λογαριασμούς.

Ταυτόχρονα, σε ερώτηση της Καθημερινής, ο κ. Γκότσης δήλωσε ότι μέχρι τις 20 Δεκεμβρίου θα παραταθεί η απαγόρευση των ανοιχτών πωλήσεων (short selling) για τις πέντε τραπεζικές μετοχές που είναι στο Χρηματιστήριο.

Επίσης ο νέος Πρόεδρος της ΕΚ ξέφρασε την προσδοκία ότι η άρση των capital controls στην ελληνική οικονομία θα πραγματοποιηθεί το δεύτερο εξάμηνο του 2016. Τέλος, επεσήμανε ότι και στην Επιτροπη Κεφαλαιαγοράς, λόγω της μείωσης μισθών, πολλά στελέχη της εγκαταλείπουν την χώρα και βρίσκουν αντίστοιχες θέσεις σε άλλες Επιτροπές Κεφαλαιαγορών στην Ευρώπη.

 

 

πηγή:kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διανομή προϊόντων ΤΕΒΑ στον Δήμο Νοτίου Πηλίου - https://t.co/CJmfc68jBa -

  • Υπό κατάληψη 22 σχολεία στη Μαγνησία - https://t.co/WeZccgfXlF -

  • Συνεδριάζει το Σ.Ο.Π.Π. για την κακοκαιρία - https://t.co/1KGDBn5Fh3 -

"Αλιεύοντας" την είδηση