Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΠΟΛΙΤΙΚΗ » Ερντογάν: «Ναι» στην επαναλειτουργία της Χάλκης αν χτιστεί τζαμί στη Θεσσαλονίκη
Ερντογάν: «Ναι» στην επαναλειτουργία της Χάλκης αν χτιστεί τζαμί στη Θεσσαλονίκη

Ερντογάν: «Ναι» στην επαναλειτουργία της Χάλκης αν χτιστεί τζαμί στη Θεσσαλονίκη

Την δειοδότηση και λειτουργία τζαμιού στη με αντάλλαγμα την επαναλειτουργία της Θεος Σχολής της Χάλκης φέρεται να προτείνει ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας .

Ο κ. Ερντογάν, σύμφωνα με το δημοσίευμα , κατά την διάρκεια γεύματος που παρέθεσε σε διακεκριμέ ακαδημαϊκούς και ιστορικούς της χώρας, φέρεται να εξέφρασε την ετοιμότητα της Τουρκίας για το άνοιγμα της Θεος Σχολής της Χάλκης, σε αντάλλαγμα της αδειοδότησης από την Ελλάδα της λειτουργίας τζαμιού στη .

Ωστόσο, την θέση του Τούρκου προέδρου αντέκρουσε ο Metin Kulunk, ένα από τα ισχυρά ονόματα του κυβερνώντος κόμματος, λέγοντας ότι η Θεολογική Σχολή της Χάλκης δε θα επαναλειτουργήσει μέχρι να δοθεί στο προσκύνημα το Φετιγιέ στην και όχι ένα στη Θεσσαλονίκη.

Πάντως η Ελλάδα σταθερά δηλώνει ότι δεν τίθεται ζήτημα αμοιβαιότητας και ότι είναι υποχρέωση της Τουρκίας να επαναλειτουργήσει η Σχολή της Χάλκης.

 

πηγή:kathimerini.gr

 

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση