Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΠΟΛΙΤΙΚΗ » Ερντογάν: «Ναι» στην επαναλειτουργία της Χάλκης αν χτιστεί τζαμί στη Θεσσαλονίκη
Ερντογάν: «Ναι» στην επαναλειτουργία της Χάλκης αν χτιστεί τζαμί στη Θεσσαλονίκη

Ερντογάν: «Ναι» στην επαναλειτουργία της Χάλκης αν χτιστεί τζαμί στη Θεσσαλονίκη

Την αδειοδότηση και λειτουργία τζαμιού στη με αντάλλαγμα την επαναλειτουργία της Θεος Σχολής της Χάλκης φέρεται να προτείνει ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ σύμφωνα με δημοσίευμα της ς .

Ο κ. , σύμφωνα με το δημοσίευμα , κατά την διάρκεια γεύματος που παρέθεσε σε διακεκριμένους ακαδημαϊκούς και ιστορικούς της χώρας, φέρεται να εξέφρασε την ετοιμότητα της Τουρκίας για το άνοιγμα της Θεος Σχολής της Χάλκης, σε αντάλλαγμα της αδειοδότησης από την της λειτουργίας τζαμιού στη Θεσσαλονίκη.

Ωστόσο, την θέση του Τούρκου προέδρου αντέκρουσε ο Metin Kulunk, ένα από τα ισχυρά ονόματα του κυβερνώντος κόμματος, λέγοντας ότι η Θεολογική Σχολή της Χάλκης δε θα επαναλειτουργήσει μέχρι να δοθεί στο προσκύνημα το τζαμί Φετιγιέ στην και όχι ένα τζαμί στη Θεσσαλονίκη.

Πάντως η σταθερά δηλώνει ότι δεν τίθεται ζήτημα αμοιβαιότητας και ότι είναι υποχρέωση της Τουρκίας να επαναλειτουργήσει η Σχολή της Χάλκης.

 

πηγή:kathimerini.gr

 

 

"Αλιεύοντας" την είδηση