Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » Ερευνα σε όσους πήραν μεγάλα δάνεια άνω των 30 εκατ. ευρώ
Ερευνα σε όσους πήραν μεγάλα δάνεια άνω των 30 εκατ. ευρώ

Ερευνα σε όσους πήραν μεγάλα δάνεια άνω των 30 εκατ. ευρώ

Σε ασφυκτικό κλοιό βρίσκονται επιχειρήσεις, επιχειρηματίες και γενικότερα δανειολήπτες οι οποίοι από το 2009 έως σήμερα έλα με δάνεια από πιστωτικά και τα οποία διοχέτευσαν εν μέρει ή στο σύνολό τους στο .

Στο μικροσκόπιο του οικονομικού εισαγγελέα Ιωάννη Δραγάτση έχουν τεθεί δάνεια άνω των 30 εκατομμυρίων ευρώ, τα οποία δεν εξυπηρετούνται σήμερα.
Ο οικονομικός ζητάει από τις τράπεζες εντός πέντε ημερών να του αποστείλουν τις λίστες με όλους όσοι (νομικά και φυσικά πρόσωπα) έλα δάνεια κατά την κρίσιμη περίοδο τα οποία σήμερα είναι «κόκκινα», προκειμένου να τις διασταυρώσει με τις λίστες των εμβασμάτων που έχει λάβει από την . Σκοπός του εισαγγελέα είναι να διαπιστώσει εάν τα δάνεια που χορηγήθηκαν καξαν στο από τους δανειολήπτες.
Συγκεκριμένα, η επιστολή από το γραφείο εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος Ιωάννη Δραγάτση προς τις τράπεζες παραγγέλλει:
«Καλείστε να επισυνάψετε σε ηλεκτρονική και έντυπη μορφή αρχείο των δανειοληπτών σας φυσικών ή νομικών προσώπων που έχουν ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις από το 2009 έως και σήμερα και με ελάχιστο ποσό 30 εκατ. ευρώ.
Στο αρχείο να αναγράφονται όλα τα ποσά που έχουν καταβληθεί από τους καθώς και τους νόμιμους εκπροσώπους αν πρόκειται για εταιρείες κατά την περίοδο των πληρωμών, αλλά και την τρέχουσα περίοδο.
Οι τράπεζες καλείστε εντός 5 ημερών να παράσχετε όλα τα στοιχεία».

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση