Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΛΛΑΔΑ / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / Ερευνα σε όσους πήραν μεγάλα δάνεια άνω των 30 εκατ. ευρώ
Ερευνα σε όσους πήραν μεγάλα δάνεια άνω των 30 εκατ. ευρώ

Ερευνα σε όσους πήραν μεγάλα δάνεια άνω των 30 εκατ. ευρώ

Σε ασφυκτικό κλοιό βρίσκονται επιχειρήσεις, επιχειρηματίες και γενικότερα δανειολήπτες οι οποίοι από το 2009 έως σήμερα έλαβαν μεγάλα δάνεια από πιστωτικά ιδρύματα και τα οποία διοχέτευσαν εν μέρει ή στο σύνολό τους στο εξωτερικό.

Στο μικροσκόπιο του οικονομικού εισαγγελέα Ιωάννη Δραγάτση έχουν τεθεί δάνεια άνω των 30 εκατομμυρίων ευρώ, τα οποία δεν εξυπηρετούνται σήμερα.
Ο οικονομικός εισαγγελέας ζητάει από τις τράπεζες εντός πέντε ημερών να του αποστείλουν τις λίστες με όλους όσοι (νομικά και φυσικά πρόσωπα) έλαβαν δάνεια κατά την κρίσιμη περίοδο τα οποία σήμερα είναι «κόκκινα», προκειμένου να τις διασταυρώσει με τις λίστες των εμβασμάτων που έχει λάβει από την Τράπεζα της Ελλάδος. Σκοπός του εισαγγελέα είναι να διαπιστώσει εάν τα δάνεια που χορηγήθηκαν κατέληξαν στο εξωτερικό από τους δανειολήπτες.
Συγκεκριμένα, η επιστολή από το γραφείο εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος Ιωάννη Δραγάτση προς τις τράπεζες παραγγέλλει:
«Καλείστε να επισυνάψετε σε ηλεκτρονική και έντυπη μορφή αρχείο των δανειοληπτών σας φυσικών ή νομικών προσώπων που έχουν ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις από το 2009 έως και σήμερα και με ελάχιστο ποσό 30 εκατ. ευρώ.
Στο αρχείο να αναγράφονται όλα τα ποσά που έχουν καταβληθεί από τους οφειλέτες καθώς και τους νόμιμους εκπροσώπους αν πρόκειται για εταιρείες κατά την περίοδο των πληρωμών, αλλά και την τρέχουσα περίοδο.
Οι τράπεζες καλείστε εντός 5 ημερών να παράσχετε όλα τα στοιχεία».

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Κορωνοϊός: 27 νέα κρούσματα, τα 14 εισαγόμενα - https://t.co/8D7mTXTIkz -

  • Ο κ. Σταϊκούρας να καταθέσει στη Βουλή τα φορολογικά στοιχεία των ΜΜΕ που χρηματοδότησε ο κ. Πέτσας… - https://t.co/RePwQ7PrOq -

  • Ο Αλ. Μεϊκόπουλος για τον κίνδυνο αποκλεισμού αδιόριστων εκπαιδευτικών λόγω παραβόλου - https://t.co/9fPqPOwLCG -

"Αλιεύοντας" την είδηση