Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » Έρευνα Public Issue: Σε λάθος κατεύθυνση η χώρα, καταλληλότερος ο Μητσοτάκης
Έρευνα Public Issue: Σε λάθος κατεύθυνση η χώρα, καταλληλότερος ο Μητσοτάκης

Έρευνα Public Issue: Σε λάθος κατεύθυνση η χώρα, καταλληλότερος ο Μητσοτάκης

Την απογοήτευσή τους για την πορεία της χώρας εκφράζουν οι Έλληνες στο Πολτικό Βαρόμετρο της για τον οέμβριο, καθώς σχεδόν εννέα στους δέκα εκτιμούν ότι τα πράγματα πηγαίνουν σε λάθος κατεύθυνση, ενώ μόλις το 8% έχει αντίθετη άποψη.

Παράλληλα, το 92% δηλώνει δυσαρεστημένο με το κυβερνητικό , ενώ το 84% έχει αρνητική γνώμη για τη λειτουργία της ς. Ενδεικτικό είναι ότι περισσότεροι από τους μισούς ψηφοφόρους, σε ποσοστό 52%, πιστεύει ότι ούτε μία ΣΥΡΙΖΑ-ΑΕΛ ούτε μία Νέας Δημοκρατίας είναι η καταλληλότερη για να λύσει τα προβλήματα της χώρας.

Στη «μάχη» για την πρωθυπουργία πάντως, ο πρόεδρος της ΝΔ είναι η δημοφιλέστερη επιλογή, με το 42% να τον χαρακτηρίζει ως την καταλληλότερη επιλογή, με τον Αλέξη Τσίπρα να συγκεντρώνει ποσοστό 22%.

Το 35% των πολιτών απαντά ότι κανένας από τους δύο δεν είναι ο καταλληλότερος για τον πρωθυπουργικό θώκο.

Τέλος, σε μία περίοδο που χαρακτηρίζεται από αναταράξεις στην περιοχή της ανατολικής Μεσογείου, οι περισσότεροι πολίτες εκτιμούν ότι η χώρα μας έγινε πιο αδύναμη στη διεθνή σκηνή σε σχέση με πέρυσι. Συγκεκριμένα, το 53% εκτιμά ότι η Ελλάδα έγινε πιο αδύναμη τους τελευταίους δώδεκα μήνες, ενώ μόλις το 8% πιστεύει ότι η θέση της ενισχύθηκε.

 

πηγή:kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση