Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » Έρευνα Public Issue: Σε λάθος κατεύθυνση η χώρα, καταλληλότερος ο Μητσοτάκης
Έρευνα Public Issue: Σε λάθος κατεύθυνση η χώρα, καταλληλότερος ο Μητσοτάκης

Έρευνα Public Issue: Σε λάθος κατεύθυνση η χώρα, καταλληλότερος ο Μητσοτάκης

Την απογοήτευσή τους για την πορεία της χώρας εκφράζουν οι Έλληνες στο Πολτικό Βαρόμετρο της για τον οέμβριο, καθώς σχεδόν εννέα στους δέκα εκτιμούν ότι τα πράγματα πηγαίνουν σε λάθος κατεύθυνση, ενώ μόλις το 8% έχει αντίθετη άποψη.

Παράλληλα, το 92% δηλώνει δυσαρεστημένο με το κυβερνητικό έργο, ενώ το 84% έχει αρνητική γνώμη για τη λειτουργία της αντιπολίτευσης. Ενδεικτικό είναι ότι περισσότεροι από τους μισούς ψηφοφόρους, σε ποσοστό 52%, πιστεύει ότι ούτε μία κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΕΛ ούτε μία κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας είναι η καταλληλότερη για να λύσει τα προβλήματα της χώρας.

Στη «μάχη» για την πρωθυπουργία πάντως, ο πρόεδρος της είναι η δημοφιλέστερη επιλογή, με το 42% να τον χαρακτηρίζει ως την καταλληλότερη επιλογή, με τον Αλέξη να συγκεντρώνει ποσοστό 22%.

Το 35% των πολιτών απαντά ότι κανένας από τους δύο δεν είναι ο καταλληλότερος για τον πρωθυπουργικό θώκο.

Τέλος, σε μία περίοδο που χαρακτηρίζεται από αναταράξεις στην περιοχή της ανατολικής Μεσογείου, οι περισσότεροι εκτιμούν ότι η χώρα μας έγινε πιο αδύναμη στη διεθνή σκηνή σε σχέση με πέρυσι. Συγκεκριμένα, το 53% εκτιμά ότι η έγινε πιο αδύναμη τους τελευταίους δώδεκα μήνες, ενώ μόλις το 8% πιστεύει ότι η θέση της ενισχύθηκε.

 

πηγή:kathimerini.gr

"Αλιεύοντας" την είδηση