Βρίσκεστε εδώ:  / ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ / ΕΛΛΑΔΑ / Ερευνα για ίχνη υπόπτων και στην Αθήνα
Ερευνα για ίχνη υπόπτων και στην Αθήνα

Ερευνα για ίχνη υπόπτων και στην Αθήνα

Πληροφορίες και στοιχεία για δύο Ευρωπαίους υπηκόους που φέρεται να είχαν ενεργό ρόλο στις τρομοκρατικές στο ζητούν από την Αθήνα των γαλλικών υπηρεσιών ασφαλείας. Πρόκειται για δύο υπηκόους βορειοευρωπαϊκής χώρας, για τους οποίους προέκυψαν πληροφορίες και ενδείξεις ότι συμμετείχαν στο αιματηρό της περασμένης Παρασκευής στην καρδιά της γαλλικής πρωτεύουσας και παραμένουν ασύλληπτοι.

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένη πηγή της «Κ», για τους δύο υπόπτους ζητήθηκε από τις ελληνικές αρχές να διεξαγάγουν ενδελεχή έρευνα στις βάσεις δεδομένων τους, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν υπάρχουν ή όχι ίχνη της παρουσίας τους στη χώρα. Η ίδια πηγή ενημέρωσης αποκαλύπτει ότι για τον έναν από τους δύο υπόπτους υπάρχουν ισχυρά στοιχεία, που τον εμπλέκουν στις πρόσφατες τρομοκρατικές στο , ενώ και οι δύο φέρεται από τις γαλλικές αρχές να έχουν διασχίσει την Ελλάδα με αυτοκίνητο ενδεχομένως κατευθυνόμενοι ή επιστρέφοντας από τη Μέση Ανατολή.

Ταυτόχρονα, αρμόδιος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. δήλωσε στην «Κ» ότι ζητήθηκε η συνδρομή των ελληνικών αρχών και για ένα ακόμη άτομο, τον άνδρα που εικάζεται ότι συνόδευε στο ταξίδι του από τη Συρία, στη Γαλλία, τον νεκρό τρομοκράτη που είχε ταυτοποιηθεί την 3η Οκτωβρίου στη Λέρο. Τα πραγματικά στοιχεία ταυτότητας του υπόπτου έχουν διαβιβαστεί στις ελληνικές αρχές για περαιτέρω έλεγχο. Εξάλλου, τόσο ο ίδιος όσο και ο καμικάζι που ανατινάχθηκε έξω από το Stade France έφεραν πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα Συρίας, όπως διευκρίνισαν με δηλώσεις του στα γαλλικά μέσα ενημέρωσης Γάλλοι .

Με αφορμή τα παραπάνω, Ελληνες αστυνομικοί διευκρίνιζαν χθες ότι υπάρχουν πληροφορίες για μεγάλο αριθμό κλεμμένων ή απολεσθέντων κενών διαβατηρίων από τη Συρία, τα οποία χρησιμοποιούνται από παράνομους, ενδεχομένως και από μέλη του ISIS, για το πέρασμά τους στην . Επιπλέον, Ελληνες αξιωματούχοι από τις υπηρεσίες αλλοδαπών έλεγαν χθες στην «Κ» ότι επιφορτισμένοι με τον έλεγχο πλαστότητας των συριακών διαβατηρίων στα σημεία εισόδου της χώρας είναι εμπειρογνώμονες της Frontex, οι οποίοι ωστόσο δεν βρίσκονταν στη Λέρο την περίοδο που μπήκαν στην Ελλάδα οι τρομοκράτες του «Ισλαμικού Κράτους».

Στο μεταξύ, όπως αποκάλυψε η «Κ», μυστική έρευνα για τον εντοπισμό του καταζητούμενου Αμπντελχαμίντ Αμπαούντ, 27 ετών, που φέρεται ως ο οργανωτής των τρομοκρατικών επιθέσεων στο Παρίσι, είχε πραγματοποιηθεί στην Αθήνα τον περασμένο Ιανουάριο. Είχαν, τότε, προκύψει ενδείξεις πως ο Αμπαούντ διηύθυνε από την Αθήνα τον πυρήνα τζιχαντιστών που είχε εξαρθρωθεί στην πόλη Βερβιέ του Βελγίου και σχεδίαζε κατά αστυνομικού στόχου. Παράλληλα με την στο Βέλγιο, στις 15 Ιανουαρίου, στην Αθήνα αναζητούνταν άτομο (υπήρχαν υπόνοιες πως επρόκειτο για τον Αμπαούντ) που φέρεται να κατηύθυνε τους Βέλγους μέσω κινητού τηλεφώνου.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Επίσημη επίσκεψη στην Ελλάδα η επίτροπος Στέλλα Κυριακίδου #ΣτέλλαΚυριακίδου - https://t.co/F7lWqucoIb -

  • Πολύ καλή παρουσία του τμήματος κολύμβησης της Νίκης Βόλου #τμήμακολύμβησηςΓΣΒΗΝΙΚΗ - https://t.co/PpYKMsII8i -

  • Λαμπρός ο εορτασμός της Πεντηκοστής στον Βόλο #ΚυριακήτηςΠεντηκοστής - https://t.co/RGwFG4M88L -

"Αλιεύοντας" την είδηση