Βρίσκεστε εδώ:  / ΔΙΚΑΣΤΙΚΑ / ΕΛΛΑΔΑ / ΚΟΙΝΩΝΙΑ / Ερευνα από Θάνου για απαλλαγή Βγενόπουλου
Ερευνα από Θάνου για απαλλαγή Βγενόπουλου

Ερευνα από Θάνου για απαλλαγή Βγενόπουλου

Αυτοπροσώπως θα διενεργήσει έρευνα η Πρόεδρος του Αρείου Πάγου Βασιλική Θάνου (απέκτησε πρόσφατα με νόμο αρμοδιότητες για τον πειθαρχικό έλεγχο δικαστών και εισαγγελέων) για τη νομιμότητα των ενεργειών της αντεισαγγελέως του ανωτάτου δικαστηρίου Γεωργίας Τσατάνη, η οποία προ ημερών, έθεσε στο αρχείο την υπόθεση του επιχειρηματία Ανδρέα Βγενόπουλου.

Η αρχειοθέτηση της υπόθεσης Βγενόπουλου που έγινε με πολυσέλιδη πορισματική αναφορά της κυρίας Τσατάνη, μετά από πολυετή έρευνα, πυροδότησε καταγγελίες από τον Ανδρέα Βγενόπουλο, ο οποίος σε συνέντευξη Τύπου κατήγγειλε σειρά μεθοδεύσεων σε βάρος του και προσπάθειες να μην κλείσει η υπόθεσή του. Η παρέμβαση της Προέδρου του Αρείου Πάγου η οποία, μάλιστα, αναλαμβάνει η ίδια, να ελέγξει την αντεισαγγελέα του ανωτάτου δικαστηρίου για τη νομιμότητα των ενεργειών της, αποτελεί απότοκο αναφορών που υποβλήθηκαν από τον Γενικό Εισαγγελέα της Κύπρου και τον υπουργό Δικαιοσύνης της Κυπριακής Δημοκρατίας σχετικά με την απαλλαγή Βγενόπουλου.

Το αντικείμενο του πειθαρχικού ελέγχου της αντεισαγγελέως του Αρείου Πάγου εστιάζεται στο γιατί χειρίστηκε την εν λόγω υπόθεση, ενώ θα μπορούσαν να διενεργήσουν την έρευνα για τον Ανδρέα Βγενόπουλο, οι εισαγγελείς Διαφθοράς ή Οικονομικού Εγκλήματος.

Πάντως, για τη νομιμότητα της επίμαχης έρευνας, πρόσφατα, ο αρμόδιος για την εποπτεία των οικονομικών εγκλημάτων (εισαγγελέων Διαφθοράς και οικονομικού εγκλήματος) ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Νίκος Παντελής εγγράφως αποφάνθηκε ότι η υπόθεση Βγενόπουλου, σωστά ερευνήθηκε από την αντεισαγγελέα του ανωτάτου δικαστηρίου Γεωργία Τσατάνη.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Ξεκίνησαν οι εργασίες εκτέλεσης του έργου αποκατάστασης ζημιών και καταστροφών του οδικού δικτύου της ΔΕ Αφετών… - https://t.co/YASXirtW87 -

  • Θ. Ζαγοράκης: «Χρέος μας να κάνουμε ό,τι μπορούμε για την Αγιά Σοφιά» - https://t.co/K2gXchmdlh -

  • Στην αντιπεριφερειάρχη ΠΕΜΣ εκπρόσωποι του Σωματείου Εκπαιδευτών Υποψηφίων Οδηγών Μαγνησίας - https://t.co/okGreRFEmI -

"Αλιεύοντας" την είδηση