Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » Έρχονται αλλαγές στο ωράριο των εκπαιδευτικών – Τι ορίζει η εγκύκλιος του υπ. Παιδείας
Έρχονται αλλαγές στο ωράριο των εκπαιδευτικών – Τι ορίζει η εγκύκλιος του υπ. Παιδείας

Έρχονται αλλαγές στο ωράριο των εκπαιδευτικών – Τι ορίζει η εγκύκλιος του υπ. Παιδείας

Αλλγές έρχονται στο ωράριο των εκπαιδευτικών όλων των βαθμίδων, οι οποίοι πλέον, θα εργάζονται 30 ώρες την εβδομάδα, όπως αναφέρει η σχετική που δόθηκε στη δημοσιότητα.

Η σχετική του υπουργείου Παιδείας, με ημερομηνία 26/1/2018 από το της Γενικής Διεύθυνσης Σπουδών, σχετικά με το 30ωρο των εκπαιδευτικών, ενός εκ των τριών προαπαιτούμενων των θεσμών για το χώρο της Παιδείας, προκειμένου να κλείσει η τρίτη αξιολόγηση, δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα

Στην εγκύκλιο αποσαφηνίζεται εκ νέου ότι οι εκπαιδευτικοί των σχολείων ς και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης παραμένουν υποχρεωτικά στο σχολείο τους τις εργάσιμες ημέρες, πέρα από τις ώρες διδασκαλίας, όπως αυτές προβλέπονται από τις κείμενες διατάξεις, όχι όμως πέρα από έξι ώρες την ήμερα ή τριάντα ώρες την εβδομάδα.

Πρακτικά δηλαδή, ορίζεται ότι μετά το πέρας του διδακτικού ωραρίου, οι εκπαιδευτικοί όλων των βαθμίδων θα παραμένουν υποχρεωτικά στο σχολείο, προκειμένου να ολοκληρώνουν εξωδιδακτικές εργασίες.
Στην εγκύκλιο μάλιστα, διευκρινίζεται ότι από τα όργανα ς (σ.σ. διευθυντές/υποδιευθυντές) θα ανατίθενται στους δάσκαλους και σειρά από αρμοδιότητες, όπως η προετοιμασία του εποπτικού εκπαιδευτικού υλικού και των εργαστηριακών ασκήσεων, η διόρθωση εργασιών και διαγωνισμάτων, η καταχώρηση-ενημέρωση της αξιολόγησης των μαθητών, η συμμετοχή στην προετοιμασία και την πραγματο εορταστικών, αθλητικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων, ο προγραμματισμός και η αποτίμηση του εκπαιδευτικού έργου, η επικοινωνία με δομές υποστήριξης του εκπαιδευτικού έργου, η συνεργασία με εκπαιδευτικούς που διδάσκουν στο ίδιο τμήμα ή που διδάσκουν τα ίδια γνωστικά αντικείμενα, οι παιδαγωγικές συναντήσεις για την ομαδικών ή εξατομικευμένων προγραμμάτων υποστήριξης συγκεκριμένων μαθητικών ομάδων ή μαθητών, η επίβλεψη σχολικών γευμάτων, η ενημέρωση των γονέων και κηδεμόνων, η τήρηση βιβλίων του σχολείου και η διοικητικών εργασιών.

Πηγή: kathimerini
[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
"Αλιεύοντας" την είδηση