Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » Επτασφράγιστο μυστικό το σχέδιο για το Grexit
Επτασφράγιστο μυστικό το σχέδιο για το Grexit

Επτασφράγιστο μυστικό το σχέδιο για το Grexit

Η γνώση είναι δύναμη. Οχι στην περίπτωση του , ή μάλλον του σχεδίου της για τις συνέπειες της εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη που εκπονήθηκε το καλοκαίρι του 2015 και φυλάσσεται ως επτασφράγιστο μυστικό στο του Μπερλεμόντ. Και μυστικό θα παραμείνει, όπως προκύπτει από την επιστολή που αποκαλύπτει σήμερα η «Κ» και απηύθυνε ο Πιερ Μοσκοβισί στην Αννα Διαμαντοπούλου, απαντώντας στο αίτημα της προέδρου του Υ προς τον Ζαν-Κλοντ να βγει το σχέδιο στο φως. Ο κ. Μοσκοβισί παραδέχεται την ύπαρξη του σχεδίου, αρνείται όμως να το δημοσιοποιήσει, υποστηρίζοντας ότι αυτό θα έθετε σε κίνδυνο τη σταθερότητα στην Ελλάδα και θα προκαλούσε κλυδωνισμούς στην Ευρωζώνη.

«Το αίτημά σας περισσότερο μπορεί να προκαλέσει προτα, παρά να βοηθήσει», είναι το διά ταύτα της απάντησης του Ευρωπαίου επιτρόπου προς την πρόεδρο του Υ για τη Μεταρ στην Ελλάδα και στην Ευρώπη, που είχε ζητήσει με επιστολή της προς τον πρόεδρο της στις 29 Ιανουαρίου τη δημοσιοποίηση του σχεδίου που είχε εκπονήσει η Κομισιόν το καλοκαίρι του 2015 για την αντιμετώπιση των συνεπειών μιας πιθανής εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη.

Ράπισμα

Η επιστολή Μοσκοβισί αποτελεί ηχηρό ράπισμα προς τους δραχμιστές εντός και εκτός συνόρων που παίζουν με τη φωτιά του Grexit καθώς, ανάμεσα στις γραμμές, υπονοεί ότι οι συνέπειες είναι τόσο τρομακτικές που δεν πρέπει να δημοσιοποιηθούν για λόγους δημοσίου συμφέροντος, επιβεβαιώνοντας στην πραγματικότητα ότι μια έξοδος της Ελλάδας από το θα επέφερε ανυπολόγιστες συνέπειες όχι μόνο στη χώρα, αλλά και στο σύνολο του οικοδομήματος του κοινού νομίσματος.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση