Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ » Επιβεβαίωσε το ενδιαφέρον για ΤΡΑΙΝΟΣΕ η ιταλική Trenitalia
Επιβεβαίωσε το ενδιαφέρον για ΤΡΑΙΝΟΣΕ η ιταλική Trenitalia

Επιβεβαίωσε το ενδιαφέρον για ΤΡΑΙΝΟΣΕ η ιταλική Trenitalia

Το ενδιαφέρον της ιταλικής Trenitalia για την ΤΡΑΙΝΟΣΕ επιβεβαίωσε ο επικεφαλής των Ιταλικών Σιδηροδρόμων, Ρενάτο Ματσοντσίνι. Ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Ferrovie, κατά την ακρόασή του στην ιταλική Βουλή, υποστήριξε τη στρατηγική επέκτασης του ιταλικού ομίλου σιδηροδρομικών υπηρεσιών στο εξωτερικό. Μάλιστα υποστήριξε ότι η Trenitalia έχει τα προσόντα για ν’ αγοράσει την ΤΡΑΙΝΟΣΕ και ότι η κυβέρνηση της Αθήνας έχει αποφασίσει την πώλησή της.

Ο κ. Ματσοντσίνι ακόμη, κατά την ακρόαση, πρόβλεψε ότι το τίμημα πώληση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ δεν θα ξεπεράσει τα 100 εκατ. και ότι στους ανταγωνιστές της, περιλαμβάνονται οι Ρωσικοί Σιδηρόδρομοι (RZD) και μια κινεζική εταιρεία. «Πρόκειται για μια ιδιωτικοποίηση μικρής αξίας, λιγότερο από 100 εκατομμύρια ευρώ», είπε χαρακτηριστικά ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Ferrovie. O ίδιος σημείωσε ακόμη ότι ο όμιλος ενδιαφέρεται για επέκτασή του στη Μεγ. Βρετανία και το Ιράν. «Στην πήραμε το διαβατήριο, προκειμένου να συμμετάσχουμε στον διαγωνισμό για τη διαχείριση του πιο σημαντικού δικτύου στη χώρα, που ενώνει το Λονδίνο με το Εδιμβούργο. Είμαστε η μόνη ξένη εταιρεία σιδηροδρόμων και έχουμε έναν τοπικό εταίρο», είπε χαρακτηριστικά. Και σε ό,τι αφορά το Ιράν, ο κ. Ματσοντσίνι υπενθύμισε την πρόσφατη υπογραφή μνημονίου συμφωνίας στο οποίο συμμετέχουν οι Ιταλικοί Σιδηρόδρομοι, για την κατασκευή δύο σιδηροδρομικών γραμμών υψηλής ταχύτητας που θα γίνουν στην ασιατική χώρα.

Πηγή: kathimerini.gr

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Ασφαλτόστρωση κεντρικής οδού και διαμόρφωσης Δημοτικού χώρου στάθμευσης στον Αμποβό Αφύσσου - https://t.co/dYMvJlviMj… -

  • Δήμος Νοτίου Πηλίου: Συνάντηση  εργασίας με μέλη της Γαστρονομικής Κοινότητας Πηλίου - https://t.co/5055NiRgov… -

  • Θερινά δρομολόγια από τις Αστικές Συγκοινωνίες Βόλου #ΑστικέςΣυγκοινωνίεςΒόλου - https://t.co/Fy9gG3cufN -

"Αλιεύοντας" την είδηση