Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΛΛΑΔΑ / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Επίθεση της Λαϊκής Ενότητας σε ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ
Επίθεση της Λαϊκής Ενότητας σε ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ

Επίθεση της Λαϊκής Ενότητας σε ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ

«Μόνο ως αστεϊσμό για να «μας φτιάξει το κέφι», όπως έχει υποσχεθεί, μπορεί να εκληφθεί το σημερινό, προεκλογικό πυροτέχνημα του αρχηγού της Νέας Δημοκρατίας κ. Μεϊμαράκη περί διακομματικής επιτροπής που θα εκπονήσει «εθνικό σχέδιο», στη θέση του τρίτου Μνημονίου και θα το υποβάλει προς έγκριση στους λεγόμενους “εταίρους”», υποστηρίζει σε ανακοίνωση η Λαϊκή Ενότητα του Παναγιώτη Λαφαζάνη.

«Ποιος μπορεί να πιστέψει» αναρωτιέται, «εκείνους που ψήφισαν τρία Μνημόνια κατ’ επιταγήν των δανειστών ότι θα ορθώσουν τώρα το ανάστημά τους απέναντί τους για να εφαρμόσουν ένα “εναλλακτικό σχέδιο”; Πολύ περισσότερο, που η νεοφιλελεύθερη Νέα Δημοκρατία, όταν μιλάει για «εναλλακτικές λύσεις», εννοεί “ισοδύναμα μέτρα”, που θα μειώσουν ακόμη περισσότερο τις κοινωνικές δαπάνες για υγεία, παιδεία, ασφάλιση και πρόνοια, με νέες, μαζικές απολύσεις εργαζομένων;

Ποιος θα πιστέψει ότι αν συναθροιστούν τα παλιά και νέα μνημονιακά κόμματα, που συσσώρευσαν τόσο ολέθριες για το λαό δεσμεύσεις, το αποτέλεσμα θα είναι καλύτερο από ό,τι «κατάφερε» καθένας τους ξεχωριστά;

«Η ταύτιση του κ. Μεϊμαράκη και της Νέας Δημοκρατίας με την πρόταση του Αλέξη και της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ για «παράλληλο πρόγραμμα» εντός Μνημονίου», συνεχίζει η ανακοίνωση, αποδεικνύει τη σύγκλιση των δύο κομμάτων που ψήφισαν μαζί το τρίτο Μνημόνιο. Σύγκλιση, που μπορεί να αποτελέσει τη βάση για οικουμενικού τύπου κυβερνήσεις μετά τις εκλογές.

Αποκαλύπτει επίσης τι είδους εκλογικό «ντέρμπι» θα ήθελαν οι ηγεσίες αυτών των δύο κομμάτων, που εμφανίζονται προεκλογικά να τσακώνονται τόσο πολύ, διαφωνώντας τόσο λίγο. Όλοι καταλαβαίνουν ότι το παιχνίδι είναι στημένο, με μόνο επίδικο ζήτημα τη νομή μιας «εξουσίας», υποθηκευμένης στις Βρυξέλλες και το Βερολίνο.

Ο ελληνικός λαός δεν θα μείνει στο ρόλο του παθητικού θεατή σ’ αυτό το στημένο παιχνίδι. Θα τους χαλάσει τα σχέδια, δίνοντας πολύ ισχυρή παρουσία, μέσα κι έξω από τη Βουλή, στο μέτωπο του “όχι” που εκφράζει με τον πιο αποτελεσματικό και μαχητικό τρόπο η Λαϊκή Ενότητα.

Μήνυμα Λαφαζάνη από την

Τη βεβαιότητά του, ότι το “όχι” στα μνημόνια θα κερδίσει στις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου,εξέφρασε ο πρόεδρος της Λαϊκής Ενότητας Παναγιώτης Λαφαζάνης, που συμμετέχει με το μπλόκ του κόμματός του στο συλλαλητήριο των συνδικάτων στη ΔΕΘ.

Ο κ.Λαφαζάνης, λίγο πριν ξεκινήσει η πορεία δήλωσε: «Η μας είπε το μεγάλο “όχι” στο δημοψήφισμα. Είναι η που πρωτοπόρα θα σαρώσει τα μνημόνια, παλιά μνημόνια και νέα μνημόνια, γι΄αυτό να είμαστε απόλυτα βέβαιοι. Η Λαϊκή Ενότητα ακολουθεί το δρόμο της νεολαίας. Η Λαϊκή Ενότητα είναι με τη νεολαία. Η Λαϊκή Ενότητα βρωντοφωνάζει το “όχι” της νεολαίας δεν ηττήθηκε. Το “όχι” αυτό συνεχίζεται, το “όχι” αυτό θα νικήσει και στις κάλπες, στις 20 Σεπτέμβρη».

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση