Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » Επίθεση στον Ιερώνυμο και κριτική στον Τσίπρα από Φίλη
Επίθεση στον Ιερώνυμο και κριτική στον Τσίπρα από Φίλη

Επίθεση στον Ιερώνυμο και κριτική στον Τσίπρα από Φίλη

Με ένν ιδιίτερα φορτισμένο λόγο ο κ. κατά την διάρκεια της τελετής παράδοσης παραλαβής του υπουργείου Παιδείας «απάντησε» στα όσα γράφονται και λέγονται τις τελευταίες ημέρες περί της απομάκρυνσης του.

Ο απερχόμενος Παιδείας, έκανε μεταξύ άλλων λόγο για ακροδεξιά ρητορική στην Ιεραρχία και αριθμώντας όσα έπραξε κατά την διάρκεια της θητείας του, είπε πως δεν τον άφησαν να ολοκληρώσει το έργο του. Παράλληλα άφησε σαφείς αιχμές και για τον Αλέξη , λέγοντας πως από το «άριστα 20» έμεινε τελικά «μετεξεταστέος».

Ο κ. στον μακροσκελή λόγο του ανέφερε πως πράγματι δέχτηκε κρούση για μετακίνηση του σε άλλο υπουργείο, την οποία όμως δεν μπορούσε να αποδεχτεί, λέγοντας πως «κάποιοι απο εμάς σφυρηλατήσαμε τη στάση μας στην αριστερά όταν ανοίγαμε τη δική μας περπατησιά όταν καταπατούσαμε τα δήθεν χρηστά ήθη. Αυτά είναι τα νήματα που συνδέουν τη δική μας γενιά με αυτή την κρίσης. Αυτό θελήσαμε να εμφυσήσουμε στο υπ. Παιδείας. Όλα αυτά με τους αγώνες μας στο Ρήγα ο για τα δικαιώματα είναι το μέταλλο που ακολούθησε τη γενιά της διδακτορικής πάλης».

Χαρακτήρισε όλα αυτά ως «τα πιο ακριβά πτυχία μας». «Αυτά είναι όσοι δεν θα αποκτήσουν οι δοτοί, οι κυνικοί, οι άδειοι από τη με όσους τίτλους απόκτησαν με τα του μπαμπά τους. Αυτό το μέταλλο δεν ανταλλάσσεται ακόμα και με την υπουργική θέση. Αυτή είναι η απάντησή μου στο ερώτημα γιατί ο Φίλης δεν δέχθηκε υπουργεία. Δεν υποψιάζονται τι μπορεί να παραχθεί όταν η ατομική αξιοπρέπεια συναντά τη συλλογική» είπε για το θέμα ο κ. Φίλης.

Σημείωσε μάλιστα ότι η συμπεριφορά της εκκλησίας απέναντι στο πρόσωπό του καταδεικνύει την ανάγκη επαναπροσδιορισμού των σχέσεων κράτους-εκκλησίας ενόψει της συνταγματικής αναθεώρησης. Ο κύριος Φίλης κατηγόρησε την ηγεσία της εκκλησίας για αλλαγή στάσης σε μία σειρά θεμάτων και την υιοθέτηση ατζέντας που γυρίζει τη χ στο παρελθόν, και έκανε λόγο για ευθεία αμφισβήτηση του πολιτικού συστήματος.

 

πηγή:kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση