Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ » Επίθεση στα γραφεία του ΤΑΙΠΕΔ
Επίθεση στα γραφεία του ΤΑΙΠΕΔ

Επίθεση στα γραφεία του ΤΑΙΠΕΔ

Καταδρομική στα γραφεία του ΤΑΙ, στη συμβολή των οδών Σταδίου και Κολωκοτρώνη, πραγματοποίησαν το πρωί της Δευτέρας μέλη της αναρχικής ομάδας “Ρουβίκωνας”.

Κείμενο – προκήρυξη το οποίο συνοδεύεται από βίντεο των δαλισμών αναρτήθηκε στο διαδίκτυο.

Το σχετικό κείμενο αναφέρει: “Σήμερα 14 Σεπτέμβρη στις 8.10 το πρωί ομάδα συντρόφων του Ρουβίκωνα εισέβαλε στον 7ο όροφο του κτηρίου που στεγάζεται το ΤΑΙ επί της οδού Σταδίου και Κολοκοτρώνη στην Κολοκοτρώνη. Οι σύντροφοι ισοπέδωσαν τον όροφο. Σπάστηκαν οι υπολογιστές, τα λάπτοπ, τα γραφεία, τζάμια, εκτυπωτές, κάμερες κ.α. Επίσης καταστράφηκαν έγγραφα. Οι security που φύλασσαν την είσοδο του κτηρίου κρατήθηκαν από μια περιφρούρηση της ομάδας η οποία τους αφαίρεσε τους ασυρμάτους τους και οι σύντροφοι αποχώρησαν ανενόχλητοι. Το κτήριο του ΤΑΙΠΕΔ φυλάσσεται σε 24ωρη βάση από ΔΕΛΤΑδες και αλλά αυτό φαίνεται ότι δεν εμπόδισε την και την ισοπέδωση του ορόφου…”

Η “Ρουβίκωνας” συγκέντρωσε για πρώτη φορά τα φώτα της ς την 8η Μαρτίου πραγματοποιώντας κατάληψη στα κεντρικά γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην Κουμουνδούρου, ενώ σχεδόν ένα μήνα αργότερα την 3η Απριλίου είχαν πραγματοποιήσει δυναμική συγκέντρωση υπέρ των αναρχικών απεργών πείνας στο περιστύλιο της Βουλής.

Πιο πρόσφατα, άτομα της ομάδας πραγματοποίησαν παρέμβαση – διαμαρτυρία έξω από το Μέγαρο Μαξίμου πετώντας φέιγ βολάν και αναρτώντας -στιγμιαία- πανό με συνθήματα κατά της ΕΕ, ενώ πριν από μερικές ημέρες είχαν αποπειραθεί να διακόψουν προεκλογική ομιλία του κ. Μάκη Βορίδη στη Ν. Φιλαδέλφεια αλλά παρεμποδίστηκαν από την Αστυνομία.

 

 

πηγή:kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση