Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΛΛΑΔΑ / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Επίθεση Λαφαζάνη στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας
Επίθεση Λαφαζάνη στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Επίθεση Λαφαζάνη στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Με αιχμές εναντίον των κκ. Τσίπρα και Παυλόπουλου παρέδωσε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας την εντολή για τον σχηματισμό κυβέρνησης ο Π. Λαφαζάνης. Θα ακολουθήσει η ορκωμοσία της προέδρου του Αρείου Πάγου ως υπηρεσιακής πρωθυπουργού, εξέλιξη που θα ανοίξει τον δρόμο για τη συγκρότηση υπηρεσιακής κυβέρνησης και τη διάλυση της Βουλής, ενόψει των εκλογών της 20ής Σεπτεμβρίου. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ήδη έχει ξεκινήσει κύκλος επαφών για την σύνθεση της υπηρεσιακής κυβέρνησης.

«Ούτε οι πολιτικοί αρχηγοί, ούτε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είναι πάνω από το Σύνταγμα» δήλωσε ο ο επικεφαλής της ΚΟ της Λαϊκής Ενότητας, παραδίδοντας την εντολή στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.  Ο κ. Λαφαζάνης είπε ότι η εντολή αξιοποιήθηκε και πρόσθεσε: «Σε αυτή τη βάση μπορεί να υπάρξει συνεννόηση για να πάμε σε εκλογές τηρώντας και το γράμμα και το πνεύμα του Συντάγματος».

«Ουδείς πολιτειακός παράγων είναι πάνω από το Σύνταγμα, να είστε βέβαιος ότι θα τηρήσω στο ακέραιο τις διατάξεις του» απάντησε ο κ. Παυλόπουλος.

«Οι μεγαλύτερες εκτροπές έχουν γίνει στο όνομα της τήρησης του Συντάγματος. Εγώ δεν ξέρω να γράφει το Σύνταγμα για τηλεφωνικές επικοινωνίες», ανταπάντησε ο κ. Λαφαζάνης, για το ενδεχόμενο τηλεφωνικών επαφών του Προέδρου της Δημοκρατίας με τους πολιτικούς αρχηγούς αντί της σύγκλησης του συμβουλίου των αρχηγών.

Εξερχόμενος του Προεδρικού Μεγάρου, ο κ. Λαφαζάνης τόνισε οι εκλογές δεν μπορούν να γίνουν νωρίτερα από τις 27 Σεπτεμβρίου, ενώ συμπλήρωσε ότι απαιτείται σύγκληση του Συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών στο οποίο θα πρέπει να υπάρχει φυσική παρουσία των προέδρων των κομμάτων.

Αν δεν γίνουν αυτά τα οποία ζήτησα και τα οποία είναι ακόλουθα με το τι προβλέπει το Σύνταγμα, φοβούμαι ότι οι κινήσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας δεν θα είναι υποβοηθητικές ούτε της δημοκρατίας, ούτε της τήρησης του Συντάγματος, συμπλήρωσε ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Η ΕΛΜΕ Μαγνησίας συμμετέχει στη στάση εργασίας που κήρυξε η ΟΛΜΕ - https://t.co/fk98BTy1dx -

  • Συνάντηση Πανελλήνιου Δικτύου Κέντρων Πρόληψης με την υφυπουργό Υγείας Ζωή Ράπτη - https://t.co/bzCZTZSWJp -

  • Μεταστεγάζεται η Ιατροδικαστική Υπηρεσία Λάρισας - https://t.co/FEssp4N1rF -

"Αλιεύοντας" την είδηση