Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΛΛΑΔΑ / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Επίθεση Λαφαζάνη στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας
Επίθεση Λαφαζάνη στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Επίθεση Λαφαζάνη στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Με αιχμές εναντίον των κκ. Τσίπρα και Παυλόπουλου παρέδωσε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας την εντολή για τον σχηματισμό κυβέρνησης ο Π. . Θα ακολουθήσει η της προέδρου του Αρείου Πάγου ως υπηρεσιακής πρωθυπουργού, εξέλιξη που θα ανοίξει τον δρόμο για τη συγκρότηση υπηρεσιακής κυβέρνησης και τη διάλυση της Βουλής, ενόψει των εκλογών της 20ής Σεπτεμβρίου. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ήδη έχει ξεκινήσει κύκλος επαφών για την σύνθεση της υπηρεσιακής κυβέρνησης.

«Ούτε οι , ούτε ο της Δημοκρατίας είναι πάνω από το » δήλωσε ο ο επικεφαλής της ΚΟ της Λαϊκής Ενότητας, παραδίδοντας την εντολή στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.  Ο κ. είπε ότι η εντολή αξιοποιήθηκε και πρόσθεσε: «Σε αυτή τη βάση μπορεί να υπάρξει συνεννόηση για να πάμε σε εκλογές τηρώντας και το γράμμα και το πνεύμα του Συντάγματος».

«Ουδείς πολιτειακός παράγων είναι πάνω από το , να είστε βέβαιος ότι θα τηρήσω στο ακέραιο τις διατάξεις του» απάντησε ο κ. .

«Οι μεγαλύτερες εκτροπές έχουν γίνει στο όνομα της τήρησης του Συντάγματος. Εγώ δεν ξέρω να γράφει το Σύνταγμα για τηλεφωνικές επικοινωνίες», ανταπάντησε ο κ. Λαφαζάνης, για το ενδεχόμενο τηλεφωνικών επαφών του Προέδρου της Δημοκρατίας με τους πολιτικούς αρχηγούς αντί της σύγκλησης του συμβουλίου των αρχηγών.

Εξερχόμενος του Προεδρικού Μεγάρου, ο κ. Λαφαζάνης τόνισε οι εκλογές δεν μπορούν να γίνουν νωρίτερα από τις 27 Σεπτεμβρίου, ενώ συμπλήρωσε ότι απαιτείται σύγκληση του Συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών στο οποίο θα πρέπει να υπάρχει φυσική παρουσία των προέδρων των κομμάτων.

Αν δεν γίνουν αυτά τα οποία ζήτησα και τα οποία είναι ακόλουθα με το τι προβλέπει το Σύνταγμα, φοβούμαι ότι οι κινήσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας δεν θα είναι υποβοηθητικές ούτε της δημοκρατίας, ούτε της τήρησης του Συντάγματος, συμπλήρωσε ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Υπογραφή σύμβασης για προώθηση ηλεκτροκίνησης στον Δήμο Νοτίου Πηλίου #ηλεκτροκίνηση - https://t.co/b06UOXwDOy -

  • Συνεργασία Δήμων Σκιάθου-Θεσσαλονίκης #ΔήμοςΘεσσαλονίκης #ΔήμοςΣκιάθου - https://t.co/pdhi5u2D5s -

  • Νέα  αρδευτικά δίκτυα στην Κάρλα από την Περιφέρεια Θεσσαλίας   #λίμνηΚάρλα - https://t.co/zoRFQlX82X -

"Αλιεύοντας" την είδηση