Βρίσκεστε εδώ:  / ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ / ΕΛΛΑΔΑ / ΚΟΙΝΩΝΙΑ / Επίθεση κατά ΜΑΤ: Το προφίλ της «Αυτοάμυνας»
Επίθεση κατά ΜΑΤ: Το προφίλ της «Αυτοάμυνας»

Επίθεση κατά ΜΑΤ: Το προφίλ της «Αυτοάμυνας»

«Ο του μπάτσου είναι παρωνυχίδα μπροστά στην καθημερινή τρομοκρατία των αφεντικών». «Μια χειροβομβίδα για κάθε δακρυγόνο. Δύο για κάθε μπάτσο που σηκώνει χέρι». «Δράσαμε δύο φορές δίπλα στα καθάρματα των για να δείξουμε ότι το κοινωνικό κίνημα πρέπει να μην τους φοβάται. Σύντομα θα έρθει η τους». Αυτά αναφέρονται σε παλαιότερες προκηρύξεις της οργάνωσης «Επαναστατική Αυτοάμυνα», η οποία βρίσκεται πίσω από την προχθεσινή με κατά αστυνομικών των , στην οδό Χαρ. Τρικούπη.

Για την δεν υπήρξε ανάληψη ευθύνης, ωστόσο η «ταυτότητα» των δραστών προέκυψε από τη βαλλιστική εξέταση σε τέσσερις κάλυκες που βρέθηκαν στο σημείο της επίθεσης: τη συμβολή των οδών Ανδρέα Μεταξά και Ζωοδόχου Πηγής, μερικές δεκάδες μέτρα μακριά από τα κεντρικά γραφεία του . Με το ίδιο – «σφραγίδα» εξάλλου, τα μέλη της οργάνωσης έχουν πραγματοποιήσει τρεις ακόμα ένοπλες ενέργειες. Η πρώτη τον Μάιο του 2014 εναντίον των γραφείων του , τον Ιούλιο του 2016 εναντίον της πρεσβείας του Μεξικού και τον Ιανουάριο του 2017 και πάλι εις βάρος αστυνομικών των ΜΑΤ που εκτελούσαν υπηρεσία κοντά στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ.

Για την επίθεση του περασμένου Ιανουαρίου δεν δημοσιεύθηκε κείμενο ανάληψης ευθύνης, κάτι που ενδέχεται να συμβεί τώρα μετά και τη δεύτερη επίθεση εναντίον του ίδιου στόχου. Και στο παρελθόν εξάλλου, η «Επαναστατική Αυτοάμυνα» είχε με «κοινή» αναλάβει την ευθύνη για περισσότερες από μία ενέργειες. Ηταν τον Νοέμβριο του 2016 όταν με κείμενο στο Athens Indymedia δήλωνε υπεύθυνη για την επίθεση εναντίον των γραφείων του το 2014, την επίθεση κατά της πρεσβείας του Μεξικού και την επίθεση με χειροβομβίδα κατά της πρεσβείας της Γαλλίας, τον Νοέμβριο του 2016.

Πηγή: kathimerini
PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Απαγόρευση κυκλοφορίας οχημάτων και εκδρομέων σε δασικές περιοχές της #ΠΕΜΣ #ΠΕΜΣ - https://t.co/Z1GvKY2EnK -

  • Πληρώνονται οι σιτοπαραγωγοί από τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Βόλου - https://t.co/aNQkyfrPPV… -

  • Λειτουργούσε δυνατά τη μουσική μπαρ στη Ν. Αγχίαλο #ΝΑγχίαλος - https://t.co/4DyjZ1BDmw -

"Αλιεύοντας" την είδηση