Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ » Επιστολή Τσίπρα σε Σουλτς για εμπλοκή του Ευρωκοινοβουλίου στο νέο πρόγραμμα
Επιστολή Τσίπρα σε Σουλτς για εμπλοκή του Ευρωκοινοβουλίου στο νέο πρόγραμμα

Επιστολή Τσίπρα σε Σουλτς για εμπλοκή του Ευρωκοινοβουλίου στο νέο πρόγραμμα

Την εμπλοκή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στη διαδικασία αξιολόγησης της πορείας εφαρμογής του νέου προγράμματος ζήτησε χθες ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, με επιστολή που απηύθυνε προς τον πρόεδρο του Σώματος Μάρτιν Σουλτς.

Ο κ. Τσίπρας είχε προαναγγείλει ότι θα αιτηθεί τη διεύρυνση της τετραμερούς και θα ζητήσει την εμπλοκή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Πέραν της επιστολής, είχε και τηλεφωνική με τον κ. Σουλτς, ο οποίος, σύμφωνα με το Μέγαρο Μαξίμου, «εκφράστηκε στο περιεχόμενο της επιστολής και δήλωσε ότι το αίτημα της ελληνικής κυβέρνησης αποτελεί αίτημα πολλών πολιτικών ομάδων του Ευρωκοινοβουλίου».

Αμέσως μετά την έναρξη των εργασιών του Ευρωκοινοβουλίου για τη νέα περίοδο, το ελληνικό αίτημα θα τεθεί υπ’ όψιν των κοινοβουλευτικών ομάδων, προκειμένου να συζητηθεί και να ληφθεί περί της αποδοχής του ή μη. Στην επιστολή του ο πρωθυπουργός τονίζει ότι το Ευρωκοινοβούλιο θα πρέπει «να λειτουργήσει ως ο έσχατος εγγυητής της δημοκρατικής λογοδοσίας και συμβατότητας της οικονομικής πολιτικής στην Ευρώπη με το ευρωπαϊκό πολιτικό και κοινωνικό κεκτημένο», κάτι που, προσθέτει, είναι ιδιαίτερα σημαντικό όταν η εφαρμοσμένη πολιτική αποτελεί μέρος δεσμευτικής δανειακής συμφωνίας ανάμεσα σε ευρωπαϊκούς θεσμούς και σε -μέλη της Ευρωζώνης.

Πηγή: kathimerini.gr

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Στον ΟΛΒ ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτης Σχοινάς #ΜαργαρίτηςΣχοινάς… - https://t.co/nQrNwaVaQW -

  • Ασφαλτοστρώσεις σε #Αργαλαστή και Άφησσο #Αργαλαστή #Άφησσος - https://t.co/LsNB98NAo8 -

  • «Ανακυκλώνω – Αλλάζω Συσκευή»: Επιπλέον 44.660 νοικοκυριά εντάσσονται στο πρόγραμμα - https://t.co/VThtEBZlRC… -

"Αλιεύοντας" την είδηση