Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ » Επιστολή Τσίπρα σε Σουλτς για εμπλοκή του Ευρωκοινοβουλίου στο νέο πρόγραμμα
Επιστολή Τσίπρα σε Σουλτς για εμπλοκή του Ευρωκοινοβουλίου στο νέο πρόγραμμα

Επιστολή Τσίπρα σε Σουλτς για εμπλοκή του Ευρωκοινοβουλίου στο νέο πρόγραμμα

Την εμπλοκή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στη διαδικασία ς της ς εφαρμογής του νέου προγράμματος ζήτησε χθες ο πρωθυπουργός , με που απηύθυνε προς τον πρόεδρο του Σώματος Μάρτιν Σουλτς.

Ο κ. Τσίπρας είχε προαναγγείλει ότι θα αιτηθεί τη διεύρυνση της τετραμερούς και θα ζητήσει την εμπλοκή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Πέραν της ς, είχε και τηλεφωνική επι με τον κ. Σουλτς, ο οποίος, σύμφωνα με το Μέγαρο Μαξίμου, «εκφράστηκε στο περιεχόμενο της επιστολής και δήλωσε ότι το αίτημα της ελληνικής κυβέρνησης αποτελεί αίτημα πολλών πολιτικών ομάδων του Ευρωκοινοβουλίου».

Αμέσως μετά την έναρξη των εργασιών του Ευρωκοινοβουλίου για τη νέα περίοδο, το ελληνικό αίτημα θα τεθεί υπ' όψιν των κοινοβουλευτικών ομάδων, προκειμένου να συζητηθεί και να ληφθεί περί της αποδοχής του ή μη. Στην επιστολή του ο πρωθυπουργός τονίζει ότι το Ευρωκοινοβούλιο θα πρέπει «να λειτουργήσει ως ο έσχατος εγγυητής της δημοκρατικής λογοδοσίας και συμβατότητας της οικονομικής πολιτικής στην με το ευρωπαϊκό πολιτικό και κοινωνικό κεκτημένο», κάτι που, προσθέτει, είναι ιδιαίτερα σημαντικό όταν η εφαρμοσμένη πολιτική αποτελεί μέρος δεσμευτικής δανειακής συμφωνίας ανάμεσα σε ευρωπαϊκούς θεσμούς και σε της Ευρωζώνης.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση