Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΛΛΑΔΑ / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / Επιστολή Τσίπρα σε Σουλτς για εμπλοκή του Ευρωκοινοβουλίου στο νέο πρόγραμμα
Επιστολή Τσίπρα σε Σουλτς για εμπλοκή του Ευρωκοινοβουλίου στο νέο πρόγραμμα

Επιστολή Τσίπρα σε Σουλτς για εμπλοκή του Ευρωκοινοβουλίου στο νέο πρόγραμμα

Την εμπλοκή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στη διαδικασία αξιολόγησης της πορείας εφαρμογής του νέου προγράμματος ζήτησε χθες ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, με επιστολή που απηύθυνε προς τον πρόεδρο του Σώματος Μάρτιν Σουλτς.

Ο κ. Τσίπρας είχε προαναγγείλει ότι θα αιτηθεί τη διεύρυνση της τετραμερούς και θα ζητήσει την εμπλοκή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Πέραν της επιστολής, είχε και τηλεφωνική επικοινωνία με τον κ. Σουλτς, ο οποίος, σύμφωνα με το Μέγαρο Μαξίμου, «εκφράστηκε θετικά στο περιεχόμενο της επιστολής και δήλωσε ότι το αίτημα της ελληνικής κυβέρνησης αποτελεί αίτημα πολλών πολιτικών ομάδων του Ευρωκοινοβουλίου».

Αμέσως μετά την έναρξη των εργασιών του Ευρωκοινοβουλίου για τη νέα περίοδο, το ελληνικό αίτημα θα τεθεί υπ’ όψιν των κοινοβουλευτικών ομάδων, προκειμένου να συζητηθεί και να ληφθεί απόφαση περί της αποδοχής του ή μη. Στην επιστολή του ο πρωθυπουργός τονίζει ότι το Ευρωκοινοβούλιο θα πρέπει «να λειτουργήσει ως ο έσχατος εγγυητής της δημοκρατικής λογοδοσίας και συμβατότητας της οικονομικής πολιτικής στην Ευρώπη με το ευρωπαϊκό πολιτικό και κοινωνικό κεκτημένο», κάτι που, προσθέτει, είναι ιδιαίτερα σημαντικό όταν η εφαρμοσμένη πολιτική αποτελεί μέρος δεσμευτικής δανειακής συμφωνίας ανάμεσα σε ευρωπαϊκούς θεσμούς και σε κράτη-μέλη της Ευρωζώνης.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Μονόδρομος το χειρουργείο για την αντιμετώπιση του συνδρόμου Morton΄s του πέλματος - https://t.co/xFVFaKvFIU -

  • Αντιδράσεις αυτοκινητοβιομηχανιών για το νέο όριο ρύπων - https://t.co/ZtHYivO0Tk -

  • Έως τις 25 Σεπτεμβρίου οι αιτήσεις για το επίδομα των 534 ή 300 ευρώ - https://t.co/62MEdCkUr7 -

"Αλιεύοντας" την είδηση