Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΠΟΛΙΤΙΚΗ » Επιστολή Παυλόπουλου προς Τουσκ
Επιστολή Παυλόπουλου προς Τουσκ

Επιστολή Παυλόπουλου προς Τουσκ

Η ψήφος των Eλλήνων πολιτών στο δημο δεν συνιστά εντολή ρήξης με την Ευρωζώνη, αλλά εντολή συνέχισης και ενίσχυσης της προσπάθειας για την εξασφάλιση μιας κοινωνικά δίκαιης και οικονομικά βιώσιμης λύσης. Με αυτή τη φράση, από την κοινή διακήρυξη των πολιτικών κομμάτων, πλην , o Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. ανοίγει την του προς τον επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου κ. Ντ. Τουσκ.

Η μείζων αυτή απόφαση από τα περισσότερα κοινοβουλευτικά κόμματα συνιστά μία κρίσιμη ευκαιρία για όλους τους εταίρους στην Ευρωζώνη για την επίτευξη συμφωνίας, προσθέτει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Στόχος του κ. Παυλόπουλου, ήδη από την επομένη του δημοψηφίσματος, ήταν να ενισχύσει την προσπάθεια της κυβέρνησης να αναζητήσει συμφωνία που θα κρατάει την στην Ευρωζώνη. Αυτό με δύο τρόπους: Αφενός με την ερμηνεία του αποτελέσματος ως «ναι» στο ευρώ, αφετέρου με παρασκηνιακές προσπάθειες προκειμένου να αποκατασταθεί, κατά το δυνατόν, η τρωθείσα αξιοπιστία της κυβέρνησης του κ. Αλέξη έναντι των εταίρων. Δεν είναι τυχαίο ότι, αμέσως μετά το δημο, ο κ. Παυλόπουλος αναφέρθηκε τουλάχιστον τρεις φορές στην παραμονή της χώρας στην Ευρωζώνη. Η προσπάθεια του κ. Παυλόπουλου, και στο χθεσινό συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών, κατέτεινε στην κατάθεση ενός αξιόπιστου πλαισίου προτάσεων που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως «βάση συζήτησης» από τους εταίρους, ώστε να σταλεί σήμα στην και να ανοίξει η ροή χρηματοδότησης προς τις ελληνικές τράπεζες. Σύμφωνα με πληροφορίες, που προφανώς δεν σχολιάζει η Προεδρία, ο κ. Τσίπρας παρουσίασε χθες μία προτάσεων στους υιπους πολιτικούς αρχηγούς, η οποία όμως δεν ήταν κοστολογημένη ούτε βέβαια υπήρχε η παραμικρή αίσθηση για το εάν θα γινόταν αποδεκτή από τους εταίρους ως βάση συζήτησης.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση