Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » Eπιστολή διαμαρτυρίας από το Κίνημα Ιδιοκτητών Ακινήτων προς τον διοικητή της ΑΑΔΕ
Eπιστολή διαμαρτυρίας από το Κίνημα Ιδιοκτητών Ακινήτων προς τον διοικητή της ΑΑΔΕ

Eπιστολή διαμαρτυρίας από το Κίνημα Ιδιοκτητών Ακινήτων προς τον διοικητή της ΑΑΔΕ

Eπιστολή διαμαρτυρίας απέστειλε το Κίνημα Ιδιοκτητών Ακινήτων προς  τον διοικητή της ΑΑΔΕ  Πιτσιλή εώργιο , σχετικά με την καθυστέρηση πληρωμών ποσοστού ενοικίων.

Στην επιστολή αναφέρεται:  “Ως εκμισθωτές ακινήτων, που εδώ και ένα χρόνο λαμβάνουμε τα μισθώματά μας μειωμένα από 40% έως %, θα θέλαμε να σας εκφράσουμε προσωπικά, τη δυσαρέσκεια και την απόγνωσή μας, διότι έως σήμερα, παρά την πληροφόρηση που λαμβάνουμε από την ΑΑΔΕ και τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, παρά τις διαβεβαιώσεις της Κυβέρνησης, του υπουργού  Οικονομικών και της ΑΑΔΕ, οι περισσότεροι από εμάς δεν έχουμε λάβει την αποζημίωση για τα διαφυγόντα ενοίκια των μηνών οεμβρίου-Δεκεμβρίου 2020 αλλά σε πολυάριθμες περιπτώσεις ούτε καν των μηνών Μαρτίου-Οκτωβρίου 2020.

Οι περισσότεροι από εμάς, επιβιώνουμε χάρη στα ενοίκια που λαμβάνουμε τα οποία μας είναι απολύτως απαραίτητα για την επιβίωση, την αξιοπρέπειά μας αλλά και για να πληρώνουμε εμπρόθεσμα τις φορολογικές μας υποχρεώσεις, όπως είναι ο αλλά και ο φόρος ΕΦΙΑ.

Κι εμείς οι εκμισθωτές, στη συγκυρία της πανδημίας, εργαζόμαστε ή είμαστε ιδιοκτήτες σε επιχειρήσεις πληττόμενες ή σε αναστολή, επίσης ενοικιάζουμε τα α που κατοικούμε και δεν είμαστε στην πλειονότητά μας μεγαλοϊδιοκτήτες αλλά τυπικοί εκπρόσωποι της μικροαστικής και μεσοαστικής τάξης.

Η αποζημίωση ενοικίων των μηνών Μαρτίου – Οκτωβρίου του προηγούμενου έτους, θα συμψηφιζόταν με τις βεβαιωμένες οφειλές μας, κάτι το οποίο για πολλούς από εμάς, στην πράξη, είτε δε συνέβη ποτέ είτε οι
συμψηφισμοί δεν έγιναν στα ορθά ποσά.

Το Νοέμβριο όταν ανακοινώθηκε νέα μείωση στα ενοίκια, ανακουφιστήκαμε προσωρινά, όταν ενημερωθήκαμε
ότι την αποζημίωση θα τη λαμβάναμε σαν ποσό κατατεθειμένο στον λογαριασμό Τραπέζης και όχι συμψηφιστικά με τις βεβαιωμένες οφειλές μας και επίσης ανακουφιστήκαμε με τις διαβεβαιώσεις κυβερνητικών εκπροσώπων ότι τα ποσά του Νοεμβρίου θα πιστώνονταν εντός του Ιανουαρίου 2021.

Έκτοτε παραμένουμε ανυπεράσπιστοι θεατές, σε μια παρωδία αθέτησης δεσμεύσεων και υποσχέσεων της κυβέρνησης και χωρίς κανένα μέσο και δυνατότητα να καταγγείλουμε την αδικία σε βάρος μας και να λάβουμε σαφείς και συγκεκριμένες απαντήσεις για τα ζητήματα που μας καίνε:

 Πότε επιτέλους θα πάρουμε τα χρήματά μας για τους μήνες Νοέμβριο και Δεκέμβριο. Δεν αρκούμαστε πλέον σε άλλες υπο χωρίς αντίκρισμα. Κάθε μήνα ακούμε και μια καινούρια προθεσμία, πότε ότι θα έχουμε αποζημιωθεί έως τα μέσα Ιανουαρίου, πότε έως τα μέσα Φεβρουαρίου και το είναι ότι βρισκόμαστε στα μέσα Μαρτίου και ακόμα δεν έχουμε δει τίποτα στο λογαριασμό μας.
Διαβάζουμε ανυπόστατα δημοσιεύματα, ότι εμείς οι εκμισθωτές έχουμε ενημερωθεί από την ΑΑΔΕ για λάθη και παραλείψεις στις Δηλώσεις Covid ενώ η αλήθεια είναι ότι ακόμα και οι ορθές Δηλώσεις COVID, στην πλειονότητά τους ακόμα δεν έχουν εκκαθαριστεί.

 Πότε θα γίνουν οι διορθωτικοί συμψηφισμοί για τα μισθώματα Μαρτίου-Οκτωβρίου. Είναι απαράδεκτο ένα χρόνο μετά να μην έχει διορθωθεί η αδικία σε βάρος των εκμισθωτών ακινήτων.
 Έως πότε αυθαίρετα θα μας επιτάσσετε τιμωρητικά τα ενοίκια που εισπράττουμε από τη δική μας περιουσία, η οποία είναι ήδη εξαιρετικά επιβαρυμμένη από φόρους στην Ελλάδα της κρίσης και των μνημονίων. Δεν αντέχουμε άλλο να σηκώνουμε, εμείς οι ιδιοκτήτες, τα δυσβάσταχτα φορολογικά βάρη που ανέκυψαν στην πανδημία. Δεν
μπορούμε πλέον να επιβιώσουμε. Είμαστε απλοί πολίτες και όχι εκπρόσωποι του μεγάλου κεφαλαίου.
ιατί δε διορθώνετε την κατάφορη αδικία της μη αποζημίωσης ενοικίων στις περιπτώσεις υπεκμίσθωσης των ακινήτων μας.
 Πώς μπορεί το κράτος να απαιτεί από τους πολίτες του φορολογική συμμόρφωση όταν το ίδιο το κράτος τη δύσκολη στιγμή αποδεικνύεται κακοπληρωτής.
Η απόγνωσή μας είναι άνευ ορίων. Οι περισσότεροι από εμάς πριν φτάσουμε στο σημείο απελπισίας να σας απευθύνουμε επιστολή διαμαρτυρίας, έχουμε εξαντλήσει κάθε δυνατότητα να λάβουμε μια αξιόπιστη και συγκεκριμένη απάντηση, έχουμε τηλεφωνήσει στο αρμόδιο τμήμα της ΑΑΔΕ, έχουμε απευθύνει γραπτά ερωτήματα μέσω του Taxis, έχουμε τηλεφωνήσει χιλιάδες φορές στις ΔΟΥ που υπαγόμαστε και τους λογιστές μας, έχουμε ψάξει στο διαδίκτυο για οποιαδήποτε πληροφορία και είμαστε ακόμα εδώ και περιμένουμε σαν επαίτες, την ελεημοσύνη των δικών μας χρημάτων που μας επιτάξατε χωρίς τη συναίνεσή μας. Διευκολύνατε μονομερώς τα πληττόμενα και σε αναστολή φυσικά και νομικά πρόσωπα χωρίς αντίστοιχη μέριμνα όμως για τους ιδιοκτήτες . Κατανοούμε σε μεγάλο βαθμό τη δύσκολη κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το κράτος, λόγω της πανδημίας, αυτό όμως που δεν μπορούμε να κατανοήσουμε πλέον είναι η ασυνέπεια και ο καταιγισμός παραπληροφόρησης σχετικά με το χρόνο καταβολής των αποζημιώσεών μας.
Οι απαντήσεις που λάβαμε από την ΑΑΔΕ στα ερωτήματα που απευθύναμε, ήταν ασαφείς και αόριστες. Η Δημόσια Διοίκηση, όπως γνωρίζετε καλύτερα από τον καθένα, οφείλει να δίνει απαντήσεις σαφείς και συγκεκριμένες στον πολίτη σχετικά με τα αιτήματα που υποβάλει. Έτσι και εμείς τώρα σας ζητούμε να μας απαντήσετε ξεκάθαρα στα παραπάνω ερωτήματα γιατί η υπομονή μας έχει εξαντληθεί και ΔΕΝ Ι ΑΛΛΟ με την επίταξη των ενοικίων μας. Να σημειώσουμε τέλος ότι η παρούσα επιστολή δεν έχει απολύτως καμία πολιτική χροιά ή σκοπιμότητα.”

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση