Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » Επίσκεψη ΥΜΕΠΟ Δ. Βίτσα και Πορτογάλου ΥΠΕΣ Ed. Cabrita στη Δομή Φιλοξενίας του Ελαιώνα
Επίσκεψη ΥΜΕΠΟ Δ. Βίτσα και Πορτογάλου ΥΠΕΣ Ed. Cabrita στη Δομή Φιλοξενίας του Ελαιώνα

Επίσκεψη ΥΜΕΠΟ Δ. Βίτσα και Πορτογάλου ΥΠΕΣ Ed. Cabrita στη Δομή Φιλοξενίας του Ελαιώνα

Ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Δημήτρης Βίτσας, υποδέχθηκε σήμερα στη Δομή Φιλοξενίας αιτούντων στον Ελαιώνα τον υπουργό Εσωτερικών της Πορτογαλίας, Eduardo Cabrita.

Οι δύο υπουργοί, αφού περιηγήθηκαν στους χώρους της Δομής, συζήτησαν με τη Διοίκηση και συνομίλησαν με τους φιλοξενούμε, προχώρησαν σε κοινές δηλώσεις προς τα παριστάμενα .

Ο ΥΜ Δ. Βίτσας δήλωσε τα εξής:«Θέλω να ευχαριστήσω τον Eduardo για την επίσκεψή του. Χθες ήταν στη Σάμο, σήμερα επισκέπτεται τον Ελαιώνα, αργότερα θα έχει με τον κ. Χαρίτση και στη συνέχεια θα πραγματοποιήσουμε μαζί με την κα εροβασίλη στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Είναι αλήθεια ότι με την Πορτογαλία, αλλά και με άλλες χώρες, συνεργαζόμαστε πολύ στενά, ώστε να ολοκληρωθεί μέσα στο 2018, αν είναι δυνατόν, ένας νέος κανονισμός για το «».

Συγχρόνως, πιστεύουμε και οι δύο ότι δεν υπάρχει λύση αν δεν υπάρξει αλληλεγγύη και ανακατανομή.

Είναι θετικό που είδε δύο διαφορετικά πράγματα, δηλαδή όσα γίνονται στη Σάμο και αυτά που γίνονται στον Ελαιώνα.

Χθες το βράδυ, που είχαμε μια μεγάλη συζήτηση, ο Eduardo έδειξε τη του προς την Ελλάδα.

Βεβαίως, ανταποκρινόμαστε κι εμείς με την μας προς την Πορτογαλία, άλλωστε έχουμε αρκετά κοινά σημεία μεταξύ μας.

Είναι δεδομένη η κοινή μας προσπάθεια, όπως είπε και ο ίδιος, ώστε στα ευρωπαϊκά προβλήματα να υπάρχουν ευρωπαϊκές λύσεις.»

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση