Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » Επίσκεψη του επιτρόπου της ΕΕ Χρήστου Στυλιανίδη στην Ελλάδα
Επίσκεψη του επιτρόπου της ΕΕ Χρήστου Στυλιανίδη στην Ελλάδα

Επίσκεψη του επιτρόπου της ΕΕ Χρήστου Στυλιανίδη στην Ελλάδα

Την Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου ο επίτροπος Ανθρωπιστικής Βοήθεις κι Διαχείρισης Κρίσεων,  , επισκέπτεται την Αθήνα προκειμένου να καλωσορίσει σε ειδική τελετή τη συνεισφορά της Ελλάδας στο μεταβατικό στόλο του rescEU.
Η τελετή θα λάβει χώρα στην αεροπορική βάση της Ελευσίνας. Μαζί με τον κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, υπουργό Προστασίας του Πολίτη, θα σηματοδοτήσουν ακόμα πιο στενή συν στην των δασικών πυρκαγιών στην Ευρώπη και θα συζητήσουν τα επόμενα βήματα του rescEU.
Στην τελετή έχουν επίσης προσκληθεί ο υπουργός Εθνικής Άμυνας  Νίκος Παναγιωτόπουλος, ο αρχηγός ενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας πτέραρχος Χρήστος Χριστοδούλου, ο αρχηγός ενικού Επιτελείου Αεροπορίας αντιπτέραρχος (Ι) Γεώργιος Μπλιούμης και ο αρχηγός Πυροσβεστικού Σώματος Βασίλειος Ματθαιόπουλος.
Ο επίτροπος  θα επισκεφθεί επίσης το Κέντρο Επιχειρήσεων Πολιτικής Προστασίας.
 
Στο νέο πρόγραμμα rescEU η Ελλάδα έχει διαθέσει δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη. Το rescEU λειτουργεί ως ένα επιπλέον δίχτυ προστασίας των Ευρωπαίων πολιτών από φυσικές καταστροφές. Ο στόλος rescEU κινητοποιήθηκε για πρώτη φορά για την αντιμετώπιση των δασικών πυρκαγιών που ξέσπασαν δε διάφορες περιοχές της Ελλάδας φέτος τον Αύγουστο.
 
Ο επίτροπος    θα επισκεφθεί επίσης την «Ελπίδα», το πρώτο Ογκολογικό Νοσοκομείο για παιδιά στην Αθήνα, όπου θα τιμηθεί για το έργο του από την Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, πρόεδρο του ομώνυμου Σωματείου «ΕΛΠΙΔΑ Σύλλογος Φίλων Παιδιών με καρκίνο» και του Σωματείου «ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙ».
Στη συνέχεια ο επίτροπος  Στυλιανίδης θα συμμετάσχει στο 15ο Ευρωπαϊκό Σεμινάριο που διοργανώνει το Ελληνικό Ίδρυμα Ευρωπαϊκής και Εξωτερικής Πολιτικής (ΕΛΙΑΜΕΠ) στο Ναύπλιο, όπου θα μιλήσει για τη «Νέα Ατζέντα της Ευρώπης».

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση