Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΛΛΑΔΑ / Επίσκεψη του επιτρόπου της ΕΕ Χρήστου Στυλιανίδη στην Ελλάδα
Επίσκεψη του επιτρόπου της ΕΕ Χρήστου Στυλιανίδη στην Ελλάδα

Επίσκεψη του επιτρόπου της ΕΕ Χρήστου Στυλιανίδη στην Ελλάδα

Την Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου ο επίτροπος Ανθρωπιστικής Βοήθειας και Διαχείρισης Κρίσεων,  Χρήστος Στυλιανίδης, επισκέπτεται την Αθήνα προκειμένου να καλωσορίσει σε ειδική τελετή τη συνεισφορά της Ελλάδας στο μεταβατικό στόλο του rescEU.
Η τελετή θα λάβει χώρα στην αεροπορική βάση της Ελευσίνας. Μαζί με τον κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, υπουργό Προστασίας του Πολίτη, θα σηματοδοτήσουν ακόμα πιο στενή συνεργασία στην καταπολέμηση των δασικών πυρκαγιών στην Ευρώπη και θα συζητήσουν τα επόμενα βήματα του rescEU.
Στην τελετή έχουν επίσης προσκληθεί ο   , ο αρχηγός Γενικού Επιτελείου πτέραρχος Χρήστος Χριστοδούλου, ο αρχηγός Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας αντιπτέραρχος (Ι) Γεώργιος Μπλιούμης και ο αρχηγός Πυροσβεστικού Σώματος Βασίλειος Ματθαιόπουλος.
Ο επίτροπος  Στυλιανίδης θα επισκεφθεί επίσης το Κέντρο Επιχειρήσεων Πολιτικής Προστασίας.
 
Στο νέο  rescEU η Ελλάδα έχει διαθέσει δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη. Το rescEU λειτουργεί ως ένα επιπλέον δίχτυ προστασίας των Ευρωπαίων πολιτών από φυσικές . Ο στόλος rescEU κινητοποιήθηκε για πρώτη φορά για την αντιμετώπιση των δασικών πυρκαγιών που ξέσπασαν δε διάφορες περιοχές της Ελλάδας φέτος τον Αύγουστο.
 
Ο επίτροπος   Στυλιανίδης θα επισκεφθεί επίσης την «», το πρώτο Ογκολογικό Νοσοκομείο για παιδιά στην Αθήνα, όπου θα τιμηθεί για το έργο του από την Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, πρόεδρο του ομώνυμου Σωματείου «ΕΛΠΙΔΑ Φίλων Παιδιών με καρκίνο» και του Σωματείου «ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ».
Στη συνέχεια ο επίτροπος  Στυλιανίδης θα συμμετάσχει στο 15ο Ευρωπαϊκό Σεμινάριο που διοργανώνει το Ελληνικό Ίδρυμα Ευρωπαϊκής και Εξωτερικής Πολιτικής (ΕΛΙΑΜΕΠ) στο Ναύπλιο, όπου θα μιλήσει για τη «Νέα Ατζέντα της Ευρώπης».

 

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Αιφνίδιος θάνατος πεζοπόρου στο #Τρίκερι #Τρίκερι - https://t.co/n1IKx7MKdh -

  • Bεγγαλικά έξω από το Πανθεσσαλικό #βεγγαλικά - https://t.co/u7LrDL5Hmh -

  • Αιφνίδιος θάνατος Πολωνού πεζοπόρου στο Τρίκερι #αιφνίδιοςθάνατος - https://t.co/YcWrWMgizE -

"Αλιεύοντας" την είδηση