Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΛΛΑΔΑ / Επίσκεψη του επιτρόπου της ΕΕ Χρήστου Στυλιανίδη στην Ελλάδα
Επίσκεψη του επιτρόπου της ΕΕ Χρήστου Στυλιανίδη στην Ελλάδα

Επίσκεψη του επιτρόπου της ΕΕ Χρήστου Στυλιανίδη στην Ελλάδα

Την Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου ο Ανθρωπιστικής Βοήθειας και Διαχείρισης Κρίσεων,  , επισκέπτεται την Αθήνα προκειμένου να καλωσορίσει σε ειδική τη συνεισφορά της Ελλάδας στο μεταβατικό στόλο του rescEU.
Η θα λάβει χώρα στην αεροπορική βάση της Ελευσίνας. Μαζί με τον κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, υπουργό Προστασίας του Πολίτη, θα σηματοδοτήσουν ακόμα πιο στενή συνεργασία στην καταπολέμηση των δασικών πυρκαγιών στην Ευρώπη και θα συζητήσουν τα επόμενα βήματα του rescEU.
Στην τελετή έχουν επίσης προσκληθεί ο υπουργός Εθνικής Άμυνας  Νίκος Παναγιωτόπουλος, ο αρχηγός Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας πτέραρχος Χρήστος Χριστοδούλου, ο αρχηγός Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας αντιπτέραρχος (Ι) Γεώργιος Μπλιούμης και ο αρχηγός Πυροσβεστικού Σώματος Βασίλειος Ματθαιόπουλος.
Ο   Στυλιανίδης θα επισκεφθεί επίσης το Κέντρο Επιχειρήσεων Πολιτικής Προστασίας.
 
Στο νέο πρόγραμμα rescEU η έχει διαθέσει δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη. Το rescEU λειτουργεί ως ένα επιπλέον δίχτυ προστασίας των Ευρωπαίων πολιτών από φυσικές . Ο στόλος rescEU κινητοποιήθηκε για πρώτη φορά για την αντιμετώπιση των δασικών πυρκαγιών που ξέσπασαν δε διάφορες περιοχές της Ελλάδας φέτος τον Αύγουστο.
 
Ο επίτροπος   Στυλιανίδης θα επισκεφθεί επίσης την «Ελπίδα», το πρώτο Ογκολογικό Νοσοκομείο για στην Αθήνα, όπου θα τιμηθεί για το του από την Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, πρόεδρο του ομώνυμου Σωματείου «ΕΛΠΙΔΑ Σύλλογος Φίλων Παιδιών με καρκίνο» και του Σωματείου «ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ».
Στη συνέχεια ο επίτροπος  Στυλιανίδης θα συμμετάσχει στο 15ο Ευρωπαϊκό Σεμινάριο που διοργανώνει το Ελληνικό Ίδρυμα Ευρωπαϊκής και Εξωτερικής Πολιτικής (ΕΛΙΑΜΕΠ) στο Ναύπλιο, όπου θα μιλήσει για τη «Νέα Ατζέντα της Ευρώπης».

 

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διανομή προϊόντων #ΤΕΒΑ στα Προπύλαια του Δημοτικού Σταδίου Βελεστίνου #ΤΕΒΑ - https://t.co/tpkKe3pY24 -

  • Αλβανός πέταξε σε οικόπεδο στη Σκιάθο σίδερα και ηλεκτρικές συσκευές #ΣυνελήφθηΑλβανός - https://t.co/lMSm9XxmEj -

  • #τροχαίο στον κόμβο Βελεστίνου #τροχαίο - https://t.co/DRMa83szRk -

"Αλιεύοντας" την είδηση