Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΛΛΑΔΑ / Επίσκεψη του επιτρόπου της ΕΕ Gunther OETTINGER στην Αθήνα
Επίσκεψη του επιτρόπου της ΕΕ   Gunther OETTINGER στην Αθήνα

Επίσκεψη του επιτρόπου της ΕΕ Gunther OETTINGER στην Αθήνα

Ο επίτροπος, , αρμόδιος για τη και Κοινωνία, πρόκειται να επισκεφθεί την Αθήνα τη Δευτέρα 31 Οκτωβρίου.

Ο επίτροπος Oettinger θα συναντηθεί με το γενικό γραμματέα Ψηφιακής Πολιτικής, Ιωάννη Ταφύλλη ( 09.30) και στη συνέχεια, θα συνομιλήσει με εκπροσώπους της ελληνικής βιομηχανίας σε συζήτηση Στρογγυλής Τραπέζης με θέμα “Τηλεπικοινωνίες και Ανάπτυξη”.

Θα ακολουθήσει συνέντευξη Τύπου του επιτρόπου στα γραφεία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα .

Στη συνέχεια, ο επίτροπος Oettinger θα συναντηθεί με στελέχη του Oργανισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Ασφάλεια Δικτύων και Πληροφοριών (ENISA) που εδρεύει στην Αθήνα.

Με αφορμή την επίσκεψη του επιτρόπου Oettinger, ο επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα Πάνος Καρβούνης δήλωσε:”Στην του για την “Κατάσταση της Ένωσης” το 2016, ο πρόεδρος Γιούνκερ ανέφερε ότι: “Σήμερα τόσο οι πολίτες όσο και η έχουν μπει στην .… Πρέπει να είμαστε “διασυνδεμένοι”… Και πρέπει να επενδύσουμε στη συνδεσιμότητα τώρα”.

Στο πλαίσιο αυτό, η Επιτροπή έχει προτείνει τη ενός νομικού πλαισίου που θα προσελκύει και θα διευκολύνει τις επενδύσεις στη συνδεσιμότητα, την πλήρη ανάπτυξη των συστημάτων 5G, τη δωρεάν ασύρματη πρόσβαση στο διαδίκτυο έως το 2020 αλλά και την ψηφιοποίηση της βιομηχανίας.

Όλες αυτές οι πολιτικές βρίσκονται σε τροχιά υλοποίησης και αναμφίβολα θα βρεθούν στον επίκεντρο των συζητήσεων του Επιτρόπου Έτινγκερ την επόμενη εβδομάδα στην Αθήνα. Είναι η πρώτη επίσκεψη του Επιτρόπου με το χαρτοφυλάκιο αυτό, αλλά δεν είναι η πρώτη φορά που επισκέπτεται την Ελλάδα, μια χώρα την οποία γνωρίζει καλά και στηρίζει σταθερά”.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Νέα πεζοδρόμια σε Σκιάθο και Σκόπελο κατασκευάζει η Περιφέρεια Θεσσαλίας - https://t.co/5r34C00dBn -

  • Αναστολή λειτουργίας τμημάτων του 3ου ΕΠΑΛ Βόλου - https://t.co/W2k7SjSynb -

  • Οι μετρήσεις του Σταθμού του Υπουργείου Περιβάλλοντος για την ποιότητα της ατμόσφαιρας στο Βόλο… - https://t.co/HBZ1bCZt3Y -

"Αλιεύοντας" την είδηση