Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » Επίσκεψη του επιτρόπου Pierre MOSCOVICI στην Αθήνα
Επίσκεψη του επιτρόπου  Pierre MOSCOVICI στην Αθήνα

Επίσκεψη του επιτρόπου Pierre MOSCOVICI στην Αθήνα

Ο επίτροπος, , αρμόδιος για τις Οικονομικές και τις Δημοσιονομικές Υποθέσεις, την Φορολογία και τα Τελωνεία, επισκέπτεται την σήμερα Δευτέρα 24 και αύριο Τρίτη 25 Ιουλίου .

Σήμερα ο επίτροπος Moscovici θα έχει δείπνο εργασίας με τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο και τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Γιώργο Χουλιαράκη.

Αύριο 25/7, ο κ. Moscovici θα γίνει δεκτός από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπιο Παυλόπουλο (ώρα 8:00, Προεδρικό Μέγαρο) και τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα (ώρα 12:00, Μέγαρο ).

Επίσης, o Ευρωπαίος επίτροπος θα έχει συναντήσεις με τον πρόεδρο της έας Δημοκρατίας, Κυριάκο Μητσοτάκη καθώς και με τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα.

Τέλος, στις 10:45 της ίδιας μέρας, ο επίτροπος Moscovici θα δώσει Συνέντευξη Τύπου στα γραφεία της Αροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα.

Με αφορμή την επίσκεψη του κ. Moscovici στην , ο επικεφαλής της Αροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, Πάνος Καρβούνης, δήλωσε: ” Η ολοκλήρωση της β' αξιολόγησης σε συνδυασμό με την έξοδο από τη Διαδικασία Υπερβολικού Ελλείμματος αλλά και πρόσφατες αποφάσεις που αφορούν την αξιοποίηση του σχεδίου Γιούνκερ στην Ελλάδα – όπως πχ η χρηματοδότησης ύψους 24 εκατ. για τα αιολικά πάρκα- επισφραγίζουν την των προσπαθειών των Ελλήνων. Αυτό σηματοδοτεί όμως και η επικείμενη επίσκεψη του Επιτρόπου Μοσκοβισί.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αλλά και προσωπικά ο Επίτροπος Μοσκοβισί στήριξαν διαχρονικά την Ελλάδα σε όλη αυτή την τεράστια προσπάθεια με πίστη και υπευθυνότητα και θα συνεχίσουν, εν όψει της προσεχούς λήξης του 3ου προγράμματος, να στηρίζουν αποφασιστικά την οικονομική επανεκκίνησή της χώρας με πόρους αλλά και τεχνική βοήθεια. Παράλληλα βέβαια, η Ελλάδα θα πρέπει να ολοκληρώσει τις μεταρρυθμίσεις σε καίριους τομείς ώστε να διορθώσουμε στρεβλώσεις και παθογένειες που μας κρατούν πίσω”.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση