Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » Επίσκεψη του επιτρόπου Carlos MOEDAS στην Αθήνα
Επίσκεψη του επιτρόπου Carlos MOEDAS στην Αθήνα

Επίσκεψη του επιτρόπου Carlos MOEDAS στην Αθήνα

O επίτροπος arlos Moedas, αρμόδιος για την Έρευνα, την και την Καινοτομία θα επισκεφτεί την τη Δευτέρα, 25 Σεπτεμβρίου 2017.

 Στις 16:00 ο επίτροπος θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα (Μέγαρο Μαξίμου).

 Νωρίτερα, ο επίτροπος Μοέδας θα λάβει μέρος σε εκδήλωση για την Ευρωμεσογειακή πρωτοβουλία PRIMA που διοργανώνεται από τη Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.

Ο κ. Μοέδας θα είναι κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης που θα πραγματοποιηθεί στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών (Βασ. Κωνσταντίνου 48, Αμφιθέατρο Λ. Ζέρβας).

Περισσότερες πληροφορίες και το πρόγραμμα της εκδήλωσης διατίθενται εδώ. Θα μεταδίδεται ζωντανά μέσω του διαδικτύου: http://media.ekt.gr/live.

 Στη συνέχεια ο επίτροπος Μοέδας θα έχει διμερή συνάντηση με τον αναπληρωτή υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, αρμόδιο για θέματα Έρευνας και Καινοτομίας, Κώστα Φωτάκη ενώ θα επισκεφθεί και το Μουσείο της Ακρόπολης όπου θα έχει συναντήσεις με υποτρόφους του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Έρευνας (ERC).

 Με αφορμή την επίσκεψη του κ. Moedas στην Αθήνα, ο επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, Πάνος Καρβούνης, δήλωσε:  Οι Έλληνες ερευνητές είναι συχνά κορυφαίοι στο είδος τους σε παγκόσμιο επίπεδο και σε όποιον τομέα καταπιάνονται. Η στέκεται εδώ και χρόνια στο πλευρό τους προσφέροντας οικονομική στήριξη σε διάφορα στάδια της καριέρας τους αλλά και ευκαιρίες επιμόρφωσης και δικτύωσης.  Η συνεργασία και το άνοιγμα των οριζόντων είναι τελείως απαραίτητα σε ένα συνεχώς μεταβαλλόμενο και εξόχως ανταγωνιστικό κόσμο. Η πρώτη επίσκεψη του Επιτρόπου Μοέδας στη χώρα μας φέρνει όλα αυτά τα θέματα στο προσκήνιο. Βλέποντας δε τρεις επισκέψεις Ευρωπαίων Επιτρόπων στην Ελλάδα μέσα σε μία εβδομάδα διαπιστώνει κανείς την έμπρακτη στήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στη χώρα και το καθαρό μήνυμα ότι η επανεκκίνηση της Ελληνικής οικονομίας είναι απαραίτητη με έμφαση σε τομείς που πραγματικά μπορούν να κάνουν τη διαφορά”.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση