Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΛΛΑΔΑ / ΚΟΣΜΟΣ / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Επίσκεψη του Αντιπροέδρου της ΕΕ Jyrki KATAINEN στην Αθήνα
Επίσκεψη του Αντιπροέδρου της ΕΕ Jyrki KATAINEN στην Αθήνα

Επίσκεψη του Αντιπροέδρου της ΕΕ Jyrki KATAINEN στην Αθήνα

Ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Jyrki Katainen, αρμόδιος για την Απασχόληση, την Ανάπτυξη, τις Επενδύσεις και την Ανταγωνιστικότητα, πρόκειται να επισκεφθεί την Αθήνα στις 23 και 24 Απριλίου 2015.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, ο Αντιπρόεδρος Κατάινεν και ο Επίτροπος Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος θα έχουν κατ’ιδίαν συνάντηση με τον Πρωθυπουργό κ. Αλέξη (Παρασκευή, 24/4, Μέγαρο Μαξίμου, ώρα 14:30).

Το επίσης θα περιλαμβάνει τα εξής:

Την Πέμπτη, 23/4 συναντήσεις με:

 • τον Υπουργό Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού, Γ. Σταθάκη (Υπουργείο Οικονομίας, Νίκης 5-7, Αθήνα, ώρα 16:00)
  • τον Αναπληρωτή Υπουργό Έρευνας και Καινοτομίας, Καθηγητή Κ. Φωτάκη (Γραφεία της Αντιπροσωπείας της ΕΕ στην Ελλάδα, Βασ. 2, ώρα 09:15)
  • τον Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, Αντ. Σαμαρά (Γραφεία Νέας Δημοκρατίας, Λεωφ. Συγγρού 340, Αθήνα)

 • «Διάλογο με τους πολίτες» του Αντιπροέδρου Κατάινεν με θέμα: «Το νέο της ΕΕ & το μέλλον της Ευρώπης» (Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών, Σίνα 31, ώρα 11:00-13:00 – είσοδος μόνο με

 • Συνέντευξη Τύπου του Αντιπροέδρου Κατάινεν στα γραφεία της Αντιπροσωπείας της ΕΕ στην Ελλάδα (ώρα 14.30).

  • Κοινή επίσκεψη με τον Υπουργό Γ. Σταθάκη, στην , εταιρεία που έχει λάβει ευρωπαϊκή στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ (Βιομηχανικό Πάρκο Μαρκόπουλου Αττικής, ώρα 17:00)
 • Συμμετοχή σε του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών () που διοργανώνεται με την συνεργασία της Αντιπροσωπείας της ΕΕ στην Ελλάδα.

Παρασκευή, 24/4:

 • Πρόγευμα εργασίας με τους Προέδρους των Ελληνικών συστημικών Τραπεζών.

 • Ομιλία του Αντιπροέδρου Κατάινεν στην Βουλή των Ελλήνων και ειδικότερα στις Επιτροπές Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, Παραγωγής και Εμπορίου, και Οικονομικών Υποθέσεων (Μέγαρο Βουλής, ώρα 10:00).

 • Γεύμα Εργασίας με οικονομικούς φορείς.

  Με αφορμή την επίσκεψη του Αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Αθήνα, ο Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της ΕΕ στην Ελλάδα, Πάνος Καρβούνης, δήλωσε:

  «Η παρουσία του Αντιπροέδρου κ. Κατάινεν στην Ελλάδα αυτή τη στιγμή είναι εξαιρετικά σημαντική και ενδεικτική της στήριξης της ΕΕ προς την χώρα μας. Στο πλαίσιο της επίσκεψής του, ο Αντιπρόεδρος Κατάινεν θα συναντηθεί με εκπροσώπους της πολιτικής, οικονομικής και επιχειρηματικής ζωής της χώρας και θα συμμετάσχει σε έναν ανοιχτό διάλογο με τους πολίτες για το νέο της ΕΕ και το μέλλον της Ευρώπης. Έτσι, αφενός αναδεικνύεται η προσήλωση της Επιτροπής Γιούνκερ στην ανάγκη τόνωσης της ανάπτυξης στην Ευρώπη. Αφετέρου δε, αποδεικνύεται ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση όχι μόνο στέκεται στο πλευρό της Ελλάδας αλλά και επιθυμεί να συμβάλει αποφασιστικά στο χτίσιμο ενός καλύτερου και βιώσιμου μέλλοντος για τη χώρα. Σε αυτή την προσπάθεια, ο τομέας των επενδύσεων αποτελεί θεμελιώδη μοχλό ανάκαμψης και, για αυτό το λόγο, θα αποτελέσει ένα από τα βασικά θέματα συζήτησης στην συνάντηση με τον Πρωθυπουργό».

  PagasitikosNews logo

  ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Αποζημιώσεις στο 100% της ζημίας το Νοέμβριο του 2021 - https://t.co/hpShvtY3q1 -

  • Ξεκίνησαν οι εγγραφές στο 2ο ΕΠΑΛ Βόλου (Εσπερινό) #2οΕΠΑΛΒόλουΕσπερινό - https://t.co/7xakhftsfo -

  • Οι μετρήσεις του Σταθμού του Υπουργείου Περιβάλλοντος για την ποιότητα της ατμόσφαιρας στο Βόλο… - https://t.co/bJmmFvYWED -

  "Αλιεύοντας" την είδηση