Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » Επίσκεψη της ύπατης εκπροσώπου και αντιπροέδρου της ΕΕ Federica MOGHERINI στην Αθήνα
Επίσκεψη της ύπατης εκπροσώπου και αντιπροέδρου της ΕΕ  Federica MOGHERINI στην Αθήνα

Επίσκεψη της ύπατης εκπροσώπου και αντιπροέδρου της ΕΕ Federica MOGHERINI στην Αθήνα


Κατά τη διάρκεια της παραμονής της, η κα. Μogherini θα έχει συναντήσεις με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπιο Παυλόπουλο (ώρα 9:30, Προεδρικό Μέγαρο) και τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα (ώρα 12:00, Μέγαρο Μαξίμου).

Επίσης, η ύπατη εκπρόσωπος της ΕΕ θα συναντηθεί με τον υπουργό Άμυνας, Πάνο Καμμένο καθώς και με τον υπουργό Εξωτερικών Νικόλαο Κοτζιά. Μετά την με τον υπουργό Εξωτερικών, θα ακολουθήσουν κοινές στον Τύπο (ώρα 13:30, Υπουργείο Εξωτερικών).

Τέλος, νωρίτερα την ίδια μέρα, η κα. Mogherini θα μεταβεί στη των Ελλήνων και θα απευθύνει ομιλία στην κοινή συνεδρίαση της Ειδικής Διαρκούς Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων, με θέμα “Κοινή εξωτερική πολιτική και πολιτική άμυνας της ΕΕ” (ώρα 10:00, Αίθουσα ερουσίας).

Με αφορμή την της κας. Mogherini στην Αθήνα, ο επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην , Πάνος Καρβούνης, δήλωσε: ” H Ευρωπαϊκή Ένωση απολαμβάνει μεν την διαρκή ειρήνη που ενέπνευσε τους οραματιστές της, αλλά τα τελευταία χρόνια αντιμετωπίζει ολοένα και περισσότερες σε θέματα εξωτερικής πολιτικής και ασφάλειας εξαιτίας των κρίσεων, απειλών και εμπόλεμων καταστάσεων εκτός των συνόρων της. Είναι ιδιαίτερου συμβολισμού και μείζονος σημασίας η της Ύπατης Εκπροσώπου και Αντιπροέδρου της ΕΕ Φεντερίκα Μογκερίνι στη χώρα μας, σε μια τόσο ευαίσθητη γεωγραφική περιοχή. Υπογραμμίζει την παρά τω πλ της ς στάση της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε θέματα εξωτερικής πολιτικής και διεθνούς ασφάλειας και συνεργασίας. Την καλωσορίζω και είμαι βέβαιος ότι θα συμβάλει σε αυτή την συγκυρία επί τα βελτίω η παρουσία και οι επαφές της εδώ”.

"Αλιεύοντας" την είδηση