Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΛΛΑΔΑ / Επίσκεψη της Επιτρόπου της ΕΕ Věra Jourová στην Αθήνα
Επίσκεψη της Επιτρόπου της ΕΕ   Věra Jourová  στην Αθήνα

Επίσκεψη της Επιτρόπου της ΕΕ Věra Jourová στην Αθήνα

Η Ευρωπαία επίτροπος , αρμόδια για θέματα Δικαιοσύνης, Καταναλωτών και Ισότητας των Φύλων πρόκειται να επισκεφθεί την Αθήνα, τη Δευτέρα, 12 Σεπτεμβρίου 2016.

Η Επίτροπος Jourová θα συναντηθεί με τον υπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Νικόλαο Παρασκευόπουλο ( 09.00) και στη συνέχεια, συνοδευόμενη από τον γενικό γραμματέα Μεταναστευτικής Πολιτικής, Βασίλειο Παπαδόπουλο θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στις εγκαταστάσεις φιλοξενίας προσφύγων στον Ελαιώνα Αττικής ( 10.30).

Θα ακολουθήσει Συνέντευξη Τύπου της Επιτρόπου στα γραφεία της Αντιπροσωπείας της στην .

Τέλος, στο πλαίσιο της επίσκεψής της, η επίτροπος θα συναντηθεί με εκπροσώπους ΜΚΟ, στο πλαίσιο συζήτησης με θέμα «Η μετανάστευση, εστιάζοντας στην προστασία των ανηλίκων και άλλων ευάλωτων ομάδων» ( 14.30).

Με αφορμή την επίσκεψη στην Αθήνα της επιτρόπου Jourová, ο επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Πάνος Καρβούνης δήλωσε:”Τη Δευτέρα υποδεχόμαστε για πρώτη φορά στην , την Επίτροπο Γιούροβα, αρμόδια για θέματα δικαιοσύνης, καταναλωτών και ισότητας των φύλων.

Η Επίτροπος έχει ένα εξαιρετικά διευρυμένο χαρτοφυλάκιο με άμεσο στόχο την προστασία του Ευρωπαίου πολίτη σε ένα μεγάλο φάσμα δραστηριοτήτων και τομέων, με ισχυρό αντίκτυπο στην καθημερινότητά του.

Κατά την επίσκεψή της η Επίτροπος Γιούροβα θα συζητήσει, εκτός των άλλων, θέματα προστασίας των ανήλικων και άλλων ευπαθών ομάδων στο πλαίσιο της προσφυγικής κρίσης. Σύμφωνα με πρόσφατη διαδικασία προκαταγραφής, στην ηπειρωτική Ελλάδα μόνο υπάρχουν πάνω από χίλια ασυνόδευτα - ή .

Τα αυτά είναι μεταξύ εκείνων που διατρέχουν σαφώς το μεγαλύτερο κίνδυνο και η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι νομικά και ηθικά υπόχρεη να σταθεί πλάι τους”.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Εγκαινιάστηκετο νέο ειδικό Κέντρο Ημέρας Διασύνδεσης της Ελληνικής Εταιρείας Νόσου Αλτζχάϊμερ και συγγενών διαταραχ… - https://t.co/FZfN0C0UXk -

  • Αντικατάσταση παλαιών υδρομετρητών με νέα «έξυπνα υδρόμετρα» στον Δήμο Ρήγα Φεραίου - https://t.co/91ijCbd0RW… -

  • Εκπαιδευτικό πρόγραμμα «#Αγγλικά στο #Νηπιαγωγείο: Προς μια Πολυγλωσσική Εκπαίδευση» - https://t.co/7re6IZCmGM… -

"Αλιεύοντας" την είδηση