Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » Επίσκεψη της επιτρόπου της ΕΕ Marianne Thyssen σε Αθήνα-Θεσσαλονίκη
Επίσκεψη της επιτρόπου της ΕΕ Marianne Thyssen  σε Αθήνα-Θεσσαλονίκη

Επίσκεψη της επιτρόπου της ΕΕ Marianne Thyssen σε Αθήνα-Θεσσαλονίκη

 

 

 

Η Ευρωπί επίτροπος,  Marianne Thyssen, αρμόδια για την Aπασχόληση, τις Κοινωνικές Υποθέσεις, τις Δεξιότητες και την Κινητικότητα του Εργατικού Δυναμικού, πρόκειται να επισκεφθεί την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, στις 21 και 22 Απριλίου .

 

Στην Αθήνα, την Πέμπτη 21/4, το της Επιτρόπου θα περιλαμβάνει:

 

– πρόγευμα εργασίας με θέμα “Ανάπτυξη Δεξιοτήτων και Μαθητεία – Χτίζοντας το δρόμο για Απασχόληση και Ανάπτυξη”. Στο πρόγευμα θα συμμετέχουν οι Επικεφαλής των Τμημάτων Ανθρωπίνου Δυναμικού των 50 πιο κερδοφόρων Ελληνικών Επιχειρήσεων.

 

– Κατ'ιδίαν με τον υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Γιώργο Κατρούγκαλο (ώρα 10.45, στο ). Θα ακολουθήσει διευρυμένη εργασίας στην οποία, εκτός από τον Υπουργό  κ. Κατρούγκαλο, θα συμμετέχουν και η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου, η αναπληρώτρια υπουργός, αρμόδια για την της ανεργίας, Ουρανία Αντωνοπούλου και η διοικητής του ΟΑΔΕΔ,  Μαρία Καραμεσίνη (ώρα 11.00, στο ).

 

– Κοινή συνάντηση εργασίας με τους υπουργούς Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης,  Γιώργο Κατρούγκαλο και Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού,  Γιώργο Σταθάκη (ώρα 12.00, στο Υπουργείο Εργασίας).

 

– Θα ακολουθήσουν κοινές δηλώσεις στον Τύπο (ώρα 12.30, Υπουργείο Εργασίας, Σταδίου 29).

 

– Συνάντηση εργασίας με εκπροσώπους των κοινωνικών εταίρων με θέμα “Κοινωνική Ευρώπη και ο μεταβαλλόμενος κόσμος της Εργασίας: Αναπτύσσοντας μαζί έναν Ευρωπαϊκό Πυλώνα Κοινωνικών Δικαιωμάτων” (ώρα 14.30).

 

Το της Επιτρόπου στην Αθήνα θα ολοκληρωθεί με επίσκεψη στο ΙΝΣΕΤΕ (Ινστιτούτο Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων), το οποίο διαχειρίζεται το Πρόγραμμα “Επιταγή Εισόδου για Νέους Ηλικίας έως 29 Ετών σε Ιδιωτικές Επιχειρήσεις στον Κλάδο του Τουρισμού για την Απόκτηση Εργασιακής Εμπειρίας”, συγχρηματοδοτούμενο από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

 

Tην Παρασκευή 22/4, η επίτροπος   Thyssen θα βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη, προκειμένου να επισκεφθεί τις εγκαταστάσεις του CEDEFOP (Ευρωπαϊκό Κέντρο για την Ανάπτυξη της Επαγγελματικής Κατάρτισης) και να συναντηθεί με τους επικεφαλής και τα στελέχη του Κέντρου.

 

Με την ευκαιρία της παρουσίας της στη Θεσσαλονίκη, η κα Thyssen θα επισκεφθεί την Επαγγελματική Σχολή του ΟΑΕΔ, στο Ωραιόκαστρο, όπου θα ενημερωθεί για το “Πρόγραμμα Μαθητείας του ΟΑΕΔ για νέους 15-24 ετών”, το οποίο εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση 2014-2020» και συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

 

Με αφορμή την επίσκεψη της επιτρόπου στην Ελλάδα ο επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της ΕΕ στην Ελλάδα, Πάνος Καρβούνης, δήλωσε: “Έχοντας στο επίκεντρο την απασχόληση και τις κοινωνικές υποθέσεις, το χαρτοφυλάκιο της Επιτρόπου Τίσεν είναι κεφαλαιώδους σημασίας για την Ελλάδα. H χώρα μας πρέπει και μπορεί να εκμεταλλευτεί όλα τα πιθανά εργαλεία που θέτει στην διάθεσή της η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την αντιμετώπιση της ανεργίας και την ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής. Συνολικά, κατά την τρέχουσα προγραμματική περίοδο (2014-2020) μέσω του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου, διατίθενται στην Ελλάδα πάνω από 3,6 δισεκατομμύρια ευρώ με στόχο την υποστήριξη της απασχόλησης. Και αυτό είναι ένα μόνο παράδειγμα, ένα μόνο εργαλείο. Στόχος της επίσκεψης της Επιτρόπου Τίσεν είναι να μη χαθεί ούτε ένα ευρώ, ούτε μια ευκαιρία που θα μπορούσε να ενισχύσει τη χώρα μας στον καίριο αυτό τομέα με στόχο την ουσιαστική ανάκαμψη με παράλληλη ανάπτυξη των δεξιοτήτων του ανθρώπινου δυναμικού της”.

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση